Ο μακεδονικός αγώνας Μητσοτάκη- Καραμανλή κατά Βελόπουλου- ΧΑ

Ο μακεδονικός αγώνας Μητσοτάκη- Καραμανλή κατά Βελόπουλου- ΧΑ
Συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΝΔ σήμερα ξεκινά οδοιπορικό σε Θράκη και Μακεδονία, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός συνέχισε χθες τη δική του περιοδεία στο Βορρά, στηρίζοντας το στόχο της αυτοδυναμίας. Εν τω μεταξύ οι υποψήφιοι δίνουν τη μάχη του σταυρού και τα δίδυμα αποκτούν πολιτικό ενδιαφέρον

Το “οδοιπορικό” σε Θράκη και Μακεδονία, το οποίο όπως έχει γράψει το News 24/7 έχει και στόχο να πείσει πολίτες που ψήφισαν στις ευρωεκλογές Χρυσή Αυγή και την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, η οποία έχει υψηλά ποσοστά ειδικά 
στη Βόρεια Ελλάδα, να στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές, ξεκινά σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ταυτόχρονα τη μάχη του Βορρά δινει και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής

Ειδικότερα σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ θα ξεκινήσει την περιοδεία του σε Θράκη και Μακεδονία. Θα βρεθεί απόψε στον Έβρο, στη συνέχεια θα μεταβεί σε Κομοτηνή και Καβάλα, το Σάββατο θα επισκεφθεί Σέρρες, Κιλκίς και θα καταλήξει στη Θεσσαλονίκη. Την Κυριακή θα ολοκληρώσει την περιοδεία του με επίσκεψη στη Χαλκιδική.

Και χθες εξάλλου μιλώντας στο Σκάι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθύνθηκε στο 20% των πολιτών που ψήφισαν μικρά κόμματα και ειδικά σε όσους ψήφισαν κόμματα δεξιά της ΝΔ και επανέλαβε ότι στόχος του θα ήταν να αφήσει τη Χρυσή Αυγή και το κόμμα Βελόπουλου εκτός Βουλής.

Εκτίμησε μάλιστα ότι η ψήφος στα δύο αυτά κόμματα δεν έχει ιδεολογικά χαρακτηριστικά, αλλά χαρακτηριστικά οργής. “Νομίζω ότι τα κόμματα της οργής πέθαναν ή θα πεθάνουν σε αυτή την κάλπη” είπε χαρακτηριστικά, θέλοντας να μην ενοχοποιήσει τους ψηφοφόρους αυτούς ώστε να τους καλωσορίσει στη ΝΔ.

Την περιοδεία του στην Κεντρική Μακεδονία συνεχίζει εν τω μεταξύ ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, η πρώτη ομιλία του οποίου σε κομματική εκδήλωση μετά από δέκα χρόνια το βράδυ της Τετάρτης συζητήθηκε πολύ. Ο κ.Καραμανλής δέχθηκε βεβαίως και πυρά από το ΣΥΡΙΖΑ, με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά να επιτίθεται στον πρώην πρωθυπουργό μέσω του Ραδιοφώνου News 24/7 στους 88,6 με αφορμή τα καρφιά του κατά ΣΥΡΙΖΑ για το Βουκουρέστι και τη συμφωνία των Πρεσπών.

“Να είναι προσεκτικοί όταν μιλούν γιατί κάνουν λάθος αν εκτιμούν ότι θα κινούμαστε πάντα με καλοσύνη στο Μακεδονικό” είπε ο Νίκος Παππάς. Συμπλήρωσε ότι “ο Καραμανλής έκανε μια 10ετία να ανοιξει το στόμα του” και κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι δεν έκανε αυτοκριτική για την πολιτική του που εκτόξευσε το έλλειμμα, αν και όπως είπε πολιτικά εκπροσωπεί τη μετριοπαθή δεξιά.

Στη ΝΔ βεβαίως η ενεργός συμμετοχή Καραμανλή στην προεκλογική εκστρατεία δίνει αισιοδοξία, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός απευθύνθηκε στους απογοητευμένους ψηφοφόρους της ΝΔ και ψηφοφόρους άλλων κομμάτων ζητώντας ισχυρή εντολή στην αξιωματική αντιπολίτευση.

“Τα είπε πολύ ωραία ο κ.Καραμανλής” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Μητσοτάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι και κληθείς να σχολιάσει την κριτική που δέχεται ο πρώην πρωθυπουργός για την εκτίναξη των ελλειμμάτων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ευχαρίστησε τον κ.Καραμανλή, αλλά και τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς όπως σημείωσε “έχω την τιμή να ηγούμαι ενός κόμματος που έχει δύο πρωθυπουργούς που παρέχουν χωρίς σημειώσεις χωρίς αστερίσκους τη στήριξή τους στην προσπάθεια που κάνει η ΝΔ να πεισει τους πολίτες.”

Σχολίασε επίσης: “Δεν είναι ώρα να κάνουμε ούτε κριτική ούτε αυτοκριτική εξάλλου και ο ίδιος ο κ.Καραμανλής μίλησε με αυτοκριτική διάθεση”

Ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στο Ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6, μίλησε για μήνυμα συστράτευσης που έχει τη σημασία του μετά από πολλά χρόνια σιωπής του πρώην πρωθυπουργού. “Δείχνει ότι όλοι είμαστε δίπλα στην προσπάθεια που κάνει η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης” είπε ο γαλάζιος βουλευτής. Εκτίμησε δε ότι το κίνητρο του πρώην πρωθυπουργού δεν ήταν η επανεμφάνιση στην πολιτική ζωή και η διεκδίκηση κάποιου ρόλου.

Ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας και σύμβουλος του πρόεδρου της ΝΔ Τακης Θεοδωρικάκος επίσης μιλώντας στο Ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 είπε πως οι απόψεις του πρώην πρωθυπουργού ταυτίζονται με εκείνες του Κυριάκου Μητσοτάκη και της πλειονότητας των Ελλήνων που ζητούν ευκαιρίες για δουλειές, ασφάλεια για τους πολίτες και εθνική ανασυγκρότηση.

Η περιοδεία Καραμανλή

Ο κ.Καραμανλής χθες επισκέφθηκε τη Δυτική Θεσσαλονίκη όπου είχε επαφές με δημάρχους και έτυχε αποθεωτικής υποδοχής από τον κόσμο και σήμερα θα βρεθεί στην Ανατολική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα σε Καλαμαριά και Λαγκαδά. Το βράδυ θα ολοκληρώσει την τριήμερη επίσκεψη του στη συμπρωτεύουσα με δείπνο με την ηγεσία του κομματικού μηχανισμού στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Τάσο Σπηλιόπουλο, και τους προέδρους των ΝΟΔΕ Κεντρικού Τομέα, Τάσο Εμμανουηλίδη, Ανατολικού Τομέα, Θοδωρή Μητράκα, Δυτικού Τομέα, Διονύση Μανωλόπουλο και Β’ Θεσσαλονίκης, Θωμά Βράνο.

Το Σάββατο ο κ.Καραμανλής θα παραστεί στην προεκλογική συγκέντρωση του Ευριπίδη Στυλιανίδη στην Κομοτηνή, με στόχο να στηρίξει τον πρώην υπουργό που διεκδικεί την επανεκλογή του στη Ροδόπη και είχε μείνει εκτός Βουλής το Σεπτέμβριο του 2015 λόγω εκλογικού νόμου. Την Κυριακή θα παραστεί στη βάπτιση της εγγονής του Σάββα Αναστασιάδη, στην Πρώτη Σερρών και θα έχει επαφές με πολίτες και τη Δευτέρα θα παραστεί στην εκδήλωση του εξαδέλφου του, υποψηφίου βουλευτή Σερρών, Κώστα Αχ. Καραμανλή για τα εθνικά θέματα, στην οποία θα παρουσιαστεί και το βιβλίο του Νίκου Στέφου, «Ώρα Ελλάδος, Βουκουρέστι». Σημειωτέον ότι στις Σερρες το κόμμα Βελόπουλου πέτυχε το υψηλότερο ποσοστό του στις ευρωεκλογές.

Οι κινήσεις Σαμαρά

Εν τω μεταξύ και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πραγματοποιεί περιοδείες στηρίζοντας υποψηφίους. Μετά την παρουσία του στην εκδήλωση του υποψηφίου στην Α Θεσσαλονίκης Δημήτρη Σταμάτη, σήμερα θα παραστεί στην κεντρική ομιλία του υποψήφιου βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπου Αθανασίου, την ερχόμενη Τετάρτη θα μεταβεί στα Γιαννιτσά για να στηρίξει το Διονύση Σταμενίτη, την Πέμπτη θα πάει στη Σάμο στην εκδήλωση του Χριστόδουλου Στεφανάδη και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη Μεσσηνία.

Δίδυμα, συμμαχίες και το κυνήγι του σταυρού

Εν τω μεταξύ οι υποψήφιοι συνεχίζουν εναγωνίως το κυνήγι του σταυρού και τα δίδυμα, οι συμμαχίες και οι παρουσίες στις εκδηλώσεις τους αποκτούν πολιτικό ενδιαφέρον. Η Ντόρα Μπακογιάννη προλόγισε την κεντρική εκδήλωση του Κωστή Χατζηδάκη, η Μαριέττα Γιαννάκου παρέστη στην κεντρική εκδήλωση του Νικήτα Κακλαμάνη, ο διοικήτης της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας έδωσε το παρόν σε εκδήλωση μαζί με τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποιος σήμερα θα παραστεί στην εκδήλωση του Θοδωρή Ρουσόπουλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα