Ο Μεϊμαράκης δείχνει Σαμαρά για το φιάσκο των εκλογών της ΝΔ και παραιτείται από πρόεδρος

Ο Μεϊμαράκης δείχνει Σαμαρά για το φιάσκο των εκλογών της ΝΔ και παραιτείται από πρόεδρος

Σαμαρικό δάκτυλο βλέπει πίσω απο τα θλιβερά γεγονότα και συνδέει το σύστημα του πρώην πρωθυπουργού με Τζιτζικώστα. Επίθεση σε Βορίδη. Ζήτησε να παραιτηθούν και Τζιτζικώστας από περιφερειάρχης, Μητσοτάκης- Γεωργιάδης από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι (Vids)

Βόμβες έριξε στην πρώτη του δήλωση 24 ώρες μετά την αναβολή των εκλογών της Νέας Δημοκρατίας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, καθώς κατήγγειλε ευθέως σαμαρικό δάκτυλο πίσω από το φιάσκο και ανακοίνωσε την παραίτηση του από τη θέση του μεταβατικού προέδρου.

Ο κ.Μεϊμαράκης δήλωσε ειδικότερα πως ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε δικό του συνεργάτη για την εταιρεία Ιnfosolutions, η οποία είχε αναλάβει έργα στο Μαξίμου επί της προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ. Είπε επίσης ότι ο Μάκης Βορίδης τη γνώριζε ως υπουργός και είχε δικηγορικές σχέσεις με την εταιρεία.

Τελευταία εξέλιξη: Η απάντηση Σαμαρά στον Μεϊμαράκη

Ανακοίνωσε τέλος ότι θα παραιτηθεί και ότι θα ζητήσει από το γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Γιάννη Πλακιωτάκη να αναλάβει μεταβατικός πρόεδρος, καθώς και ότι θα συγκληθεί η ΚΟ οι όμως για να αποφασίσει για τα της διαδοχής στα οποία δεν έχει αρμοδιότητα αλλά για να συζητήσει τον προϋπολογισμό και παρεπιπτόντως να κάνει συζήτηση και για αυτά τα ζητήματα.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα κάνει μήνυση και αγωγή κατά της εταιρείας για ηθική βλάβη και υπό σκέψη να στραφεί δικαστικά κατά Παπαμιμίκου, Τσιμάρα και Πέτσα.

Ο κ.Μεϊμαράκης προσερχόμενος στη Συγγρού δήλωσε ότι κατά τη γνώμη του το θέμα ήταν τεχνικό και δεν έπρεπε να πολιτικοποιηθεί, επιτιμώντας τους συναδέλφους του ότι το αντιμετώπισαν ως πεδίο αντιπαράθεσης και προσωπικής επίθεσης (αν και η δική του πλευρά χθες άφηνε αιχμές κατά των έτερων υποψηφίων και ειδικά κατά του κ.Τζιτζικώστα) .

Τόνισε πως όλοι γνώριζαν τη συγκεκριμένη εταιρεία, διότι αντιπρόσωποι όλων συμμετείχαν στην ΚΕΦΕ και χαρακτήρισε υποκριτικό να δείχνουν χθες ότι δε γνώριζαν και να ζητούν ακομη και την παραίτηση του προέδρου. “Αντιθέτως να θυμίσω πως όταν παρενέβην για να γίνουν διαφανείς διαδικασίες, μου είπαν ότι αυτό δεν είναι θέμα του προέδρου, αλλά του γραμματέα του γενικού διευθυντή και του διευθυντή μηχανοργάνωσης”, πρόσθεσε, αποδίδοντας έτσι ευθύνες και στους Ανδρέα Παπαμιμίκο, Κώστα Τσιμάρα και Στέλιο Πέτσα.

“Όταν επελέγη η εταιρεία και όλοι ρωτήσαμε να δούμε, ελέχθη ότι είναι εταιρεία η οποία έχει αναλάβει εργασίες, όταν ήμασταν κυβέρνηση”, συνέχισε ο κ.Μεϊμαράκης.

“Βρίσκω πολύ υποκριτικό υπουργοί της κυβέρνησης μας, όπως άκουσα και τον κ. Βορίδη να λέει ότι πρέπει να ζητήσω μια συγγνώμη, ήταν υπουργός της κυβέρνησης και την ήξερε και είχε και εμπορική συνεργασία μαζί της”, υποστήριξε μάλιστα, προσθέτοντας: “Οι άρτι αφιχθέντες πρέπει να σέβονται όσους έχουν δώσει τη ζωή τους στο κόμμα.”

Ο κ.Μεϊμαράκης μάλιστα στη συνέχεια ενέπλεξε προσωπικά τον πρώην πρωθυπουργό στην υπόθεση, δηλώνοντας ότι και ο ίδιος ο κ.Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε δικό του συνεργάτη για την εταιρεία.

Είπε επίσης ότι ευθύνες υπάρχουν και στο γραμματέα του κόμματος γιατί είχε συνεργαστεί με την εταιρεία και στο γενικό διευθυντή και ονομάτισε από τους συνεργάτες Σαμαρά στο πρώην Μαξίμου το Δημήτρη Πτωχό ότι επίσης είχε συνεργαστεί με την εταιρεία ως διευθυντής στρατηγικου σχεδιασμού του γραφείου του τότε πρωθυπουργού.

“Όλοι είχαν εγγυηθεί για εταιρεία. Καλά τόσο θράσος έχουν σήμερα να λένε ότι φταίω εγώ; Πράγματι φταίω που τους εμπιστεύθηκα” πρόσθεσε ο κ.Μεϊμαράκης.

Μίλησε ενωτικά στον απόηχο και των πληροφοριών που είχε δημοσιεύσει το news247 για ζυμώσεις με στόχο τη δημιουργία ενός νέου δεξιού κόμματος και εμπλεκόμενους σε αυτές πρώην σαμαρικά στελέχη όπως ο κ.Βορίδης: “Απολογούμαι στην υπερήφανη και πληγωμένη βάση της ΝΔ. Το κόμμα είναι εδώ και θα παραμείνει δυνατό. Θα ξεπεράσει το πρόβλημα”, είπε και στη συνέχεια δήλωσε ότι ευχαρίστως θα παρέδιδε την καρέκλα του μεταβατικού, υπενθυμίζοντας ότι και μετά τις εκλογές σε μία άτυπη συζήτηση που είχε γίνει με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε δηλώσει διατεθειμένος να παραιτηθεί.

Ζήτησε όμως να παραιτηθεί και ο Απόστολος Τζιτζικώστας από περιφερειαρχης διότι όπως είπε “έχει εκτελεστική εξουσία και μη μου πείτε ότι τον αγάπησαν όλοι οι δήμαρχοι της περιφέρειας του”

Ο κ.Μεϊμαράκης είπε επίσης ότι μεταβατικός πρόεδρος θα μπορούσε να είναι και η Μαριέττα Γιαννάκου αλλά και ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης, ο Δημήτρης Σιούφας ή η Άννα Μπενακη- Ψαρούδα. Ανακοίνωσε ότι ζήτησε από το γραμματέα της ΚΟ Γιάννη Πλακιωτάκη να συνέλθει η ΚΟ για να συζητήσει τον προϋπολογισμό και τα ζητήματα αυτά, που δεν είναι όμως αρμοδιότητα της ΚΟ και ότ θα ζητήσει απο τον κ.Πλακιωτάκη ή κάποιον άλλο να αναλάβει μεταβατικός πρόεδρος από σήμερα.

“Τον καλώ από τώρα να του παραδώσω την καρέκλα. Εγώ δεν είμαι γαντζωμένος στην καρέκλα, αλλά να παραιτηθεί και ο Τζιτζικώστας από περιφερειάρχης και οι άλλοι δύο συνάδελφοι από τις θέσεις τους ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι” είπε και πρόσθεσε:

“Παροτρύνω τους συναδέλφους όλους να μην υψώνουν τους τόνους, όλοι είμαστε στο καράβι της ΝΔ αν βουλιάξει βουλιάζουμε όλοι”.

Συνέχισε πάντως τις επιθέσεις λέγοντας: “Παπαμιμίκος, Τσιμάρας, Πέτσας οι ορίστηκαν από το Σαμαρά, εγώ δεν τους όρισα, δεν τους ψήφισα, δεν τους πείραξα”.

Βίντεο: Οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version