Ο Μητσοτάκης “παίρνει πάνω του” το εργασιακό και ξεκινά από τους ντελιβεράδες

Ο Μητσοτάκης “παίρνει πάνω του” το εργασιακό και ξεκινά από τους ντελιβεράδες
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης eurokinissi

Με ανάρτηση για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο ο πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι ενισχύονται τα δικαιώματα των εργαζομένων στο χώρο του delivery.

Καθώς οι αντιδράσεις για το εργασιακό εντείνονται και στον απόηχο των χθεσινών μεγάλων κινητοποιήσεων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπερασπίζεται το νομοσχέδιο και απευθύνεται σε πρώτη φάση στους εργαζόμενους σε delivery.

“Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο δίνει δύναμη στον εργαζόμενο. Για παράδειγμα, ένας εργαζόμενος στις διανομές θα έχει περισσότερα δικαιώματα, ενώ θα έχει στο πλευρό του και νέα σημαντικά εργαλεία για τον καλύτερο έλεγχο της τήρησης της νομοθεσίας”, υποστηρίζει ειδικότερα ο πρωθυπουργός.

Εν τω μεταξύ νωρίτερα ερωτηθείσα εάν μετά τις αντιδράσεις η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να “λειάνει” ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελωνη σήκωσε τους τόνους κατά της αντιπολίτευσης και των συνδικάτων.

“Με τσιτάτα και συνθήματα προηγούμενων εποχών δεν διασφαλίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων και οι προοπτικές της νέας γενιάς σε ένα κόσμο που αλλάζει ραγδαία” υποστήριξε η κ. Πελώνη. Δήλωσε ότι είναι σεβαστό το δικαίωμα στην απεργία, αλλά και ότι πρέπει να είναι “σεβαστό και το δικαίωμα στην απασχόληση και το δικαίωμα της κοινωνικής πλειοψηφίας να μην ταλαιπωρείται” και προειδοποίησε ότι: “Σύντομα με το νέο νομοσχέδιο, όλο αυτό θα αποτέλεσει παρελθόν, ώστε το κοινό να μην είναι δέσμιο απεργιών σε μέσα μαζικής μεταφοράς και ΔΕΚΟ αφού θα διασφαλίζεται το 33% για την παροχή υπηρεσιών”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα