Ο Νικολόπουλος βάζει στόχο τη δημιουργία του κεντροδεξιού ΣΥΡΙΖΑ και συνεργάζεται με τους ΑΝΕΛ

Έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014.
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
Έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Εγκρίθηκε από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα η πρόταση του προέδρου του για συνεργασία με τους ΑΝΕΛ

Η πρόταση του προέδρου του κόμματος εγκρίθηκε την Πέμπτη από τη Διοικούσα Επιτροπή του κόμματος με 54 ψήφους υπέρ, 8 κατά και 2 λευκά.

Στην εισήγησή του, ο Ν. Νικολόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι "ο κατακερματισμός των κεντροδεξιών αντιμνημονιακών δυνάμεων αλλοιώνει τη βούληση της κοινωνίας, υπηρετώντας εκ της πλαγίου τον μνημονιακό κυβερνητικό συνασπισμό".

Όπως είπε ο κ. Νικολόπουλος, στόχος του είναι να δημιουργηθεί "ο κεντροδεξιός ΣΥΡΙΖΑ", καθώς "δεν επιτρέπεται επ’ ουδενί να συνεχίζεται ο πολυκερματισμός και η διασάλευση της συνοχής των εθνικών δυνάμεων, ως αντιπαράθεση που εκδηλώνεται σε επίπεδο πολιτικού λόγου και πολιτικής πράξης, γιατί είδαμε πόσο εύκολα γινόμαστε βορά στη βουλιμία των εκάστοτε άσπονδων συμμάχων και ταυτόχρονα εχθρών".

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι οι κόκκινες γραμμές του κόμματός του εδράζονται στο τρίπτυχο "Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια", το οποίο "θα αποτελεί την οδηγό παράσταση".

Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Νικολόπουλος είπε ότι ο επόμενος Πρόεδρος πρέπει να είναι κεντροδεξιός και να εκλεγεί από νέα Βουλή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network