Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιλέγει Κατρίνη για επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ

Μιχάλης Κατρίνης Νίκος Ανδρουλάκης
Μιχάλης Κατρίνης Νίκος Ανδρουλάκης ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Ο Μιχάλης Κατρίνης θα είναι ο νέος επικεφαλής της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, καθώς ο νέος πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης δεν θα είναι στη Βουλή μέχρι τις εκλογές. Γραμματέας της ΚΟ η Ευ. Λιακούλη.

Στον βουλευτή Ηλείας Μιχάλη Κατρίνη, για επικεφαλής της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, έχει καταλήξει ο νέος πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης. Ο κ. Ανδρουλάκης είναι ευρωβουλευτής και έτσι δεν θα μετέχει στις συνεδριάσεις του κοινοβουλίου.

Ο Μιχάλης Κατρίνης έχει σωρευμένες κοινοβουλευτικές εμπειρίες κι έτσι αποτελεί μία ασφαλή λύση για τη θέση. Παράλληλα ταιριάζει και στο ανανεωτικό αφήγημα του Νίκου Ανδρουλάκη, με το οποίο κέρδισε τις εσωκομματικές εκλογές.

ADVERTISING

Επίσης, η βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη θα είναι η νέα Γραμματέας της ΚΟ, με αναπληρωτή τον Γιώργο Αρβανιτίδη.

Την θέση του α’ κοινοβουλευτικού εκπροσώπου θα διατηρήσει όπως όλα δείχνουν ο έμπειρος Κώστας Σκανδαλίδης. Στην θέση του β’ κοινοβουλευτικού εκπροσώπου που μέχρι τώρα κατείχε ο Μιχάλης Κατρίνης αναμένεται να τοποθετήθεί η Νάντια Γιαννακοπούλου, παρά το ότι στον πρώτο γύρο στήριξε τον Ανδρέα Λοβέρδο και όχι τον Νίκο Ανδρουλάκη για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής.

Αυτή την σύνθεση – εκτός απροόπτου- αναμένεται να ανακοινώσει στην σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ο ο Νίκος Ανδρουλάκης. Όπως όλα δείχνουν κριτήριο για τον σχηματισμό της υπήρξε η λογική της ανανέωσης, της συμμετοχής γυναικών στο σχήμα καθώς και η κατά το δυνατόν εξισορρόπηση. Θυμίζουμε πως ούτε ο Μιχάλης Κατρίνης ούτε ο Κώστας Σκανδαλίδης στήριξαν φανερά κάποιον υποψήφιο στις εκλογές του ΚΙΝ.ΑΛ

Ο κ. Ανδρουλάκης θα δώσει το πρώτο "δείγμα γραφής" τις 16.00 οπότε και έχει οριστεί η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος που θα ξεκινήσει με ομιλία του νέου προέδρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι βουλευτές Απόστολος Πανάς, Γιώργος Μουλκιώτης και Γιώργος Φραγγίδης αναμένεται να έχουν αναβαθμισμένο ρόλο εφεξής στην κοινοβουλευτική ομάδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νίκος Ανδρουλάκης, Μιχάλης Κατρίνης, Ευαγγελία Λιακούλη, ΚΙΝΑΛ, Απόστολος Πάνας, Γιώργος Αρβανιτίδης, Κώστας Σκανδαλίδης, Νάντια Γιαννακοπούλου

24Media Network