Ο Πέτσας αναζητεί “influencers του χωριού” για τα εμβόλια – 82 δήμοι με πρόβλημα

Ο Πέτσας αναζητεί “influencers του χωριού” για τα εμβόλια – 82 δήμοι με πρόβλημα
eurokinissi

Σε δήμους της Θεσσαλονίκης, της Θεσσαλίας, των Σερρών, της Αν. Μακεδονίας- Θράκης, της Φθιώτιδας και της Πελοποννήσου το ποσοστό εμβολιασμού παραμένει πολύ χαμηλό. Επαφές του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών με δημάρχους και περιοδείες.

Καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού σε κάθε χωριό με την επιστράτευση προσώπων με επιρροή στις τοπικές κοινωνίες, δηλαδή τους “influencers του χωριού”, ξεκινά η κυβέρνηση, καθώς σε ορισμένους δήμους το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης κυμαίνεται ακόμη και στο μόλις 3%.

Την ειδική αυτή αποστολή θα αναλάβει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, με βάση στοιχεία που θα ενημερώνονται καθημερινά για το ποσοστό εμβολιασμού κόντρα στον κορονοϊό ανά δήμο από τον ΓΓ του Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία ανά δήμο θα αφορούν ποσοστό και όχι απόλυτους αριθμούς, ώστε να μην τίθεται θέμα προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόβλημα εντοπίζετα σε 82 δήμους, όπου το ποσοστό εμβολιασμών και προγραμματισμένων ραντεβού κυμαίνεται κάτω από 30% και εξ αυτών οι 50 κάτω του 25%.

Το πλάνο θα επικαιροποιείται κάθε εβδομάδα και καταρχάς θα προχωρά μία καταγραφή “πόρτα πόρτα”, μέσω δημάρχων, αντιδημάρχων, προέδρων κοινοτήτων κλπ, ώστε να διαπιστωθεί που οφείλεται το πρόβλημα σε κάθε περιοχή και αναλόγως να αναζητηθεί το κατάλληλο πρόσωπο για να απευθυνθεί στο συγκεκριμένο κοινό.

Εάν για παράδειγμα σε ένα δήμο είναι οι νέοι που δεν εμβολιάζονται, να επιστρατευθεί πχ επιχειρηματίας της εστίασης ή πρόσωπο με έντονη παρουσία στα τοπικά social media και στην τοπική κοινωνία. Εάν σε άλλο δήμο το πρόβλημα αφορά κυρίως μεγαλύτερους σε ηλικία ή θρησκευόμενους, να τους απευθυνθεί μέσω κηρύγματος κάποιος ιερέας.

Επιχείρημα της κυβέρνησης σε αυτή την προσπάθεια αποτελεί και το γεγονός ότι πλέον θα πηγαίνουν κινητές μονάδες εμβολιασμού στα χωριά. Μάλιστα οι μονάδες αυτές θα διαθέτουν μόνο εμβόλια της Pfizer και της Johnson & Johnson.

Από σήμερα και μέχρι το πρωί του Σαββάτου ο κ. Πέτσας θα δεχθεί στο ΥΠΕΣ στην Αθήνα τους δημάρχους περιοχών με ποσοστό εμβολιασμού κάτω από 9%. Και από την Τρίτη, ο κ. Πέτσας θα ξεκινήσει στοχευμένες περιοδείες, ξεκινώντας από τη Φθιώτιδα, όπου καταγράφονται από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού και συνεχίζοντας στη Θεσσαλία, τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, τη Ροδόπη (όπου υπάρχουν περιοχές με ποσοστο κάτω από 10%), αλλά και τέλος σε δήμους της Πελοποννήσου.

Εκτός απο τους αυτοδιοικητικούς, σε κάθε περιοδεία ο αναπληρωτής ΥΠΕΣ θα συναντά και εκπρόσωπους από τον ιατρικό σύλλογο, τον εμπορικό κόσμο, την εστίαση και τον τουρισμό, ενώ θα ζητηθεί και βοήθεια και από την Εκκλησία.

Ο κ. Πέτσας συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, ο οποιος σύμφωνα με πληροφορίες δεσμεύτηκε ότι θα θέσει το ζήτημα στη Σύνοδο της Τρίτης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα