Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην παρουσίαση λευκώματος για το αλβανικό μέτωπο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην παρουσίαση λευκώματος για το αλβανικό μέτωπο
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος MotionTeam

Να ξαναβρούμε το υψηλό εθνικό φρόνημα του έπους του 40 προέτρεψε ο υπουργός Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος κατά τον χαιρετισμό του στην παρουσίαση του λευκώματος "Αγαπητές Ελληνίδες! Γράμματα από το αλβανικό μέτωπο προς το Λύκειο των Ελληνίδων".

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου παρουσιάσθηκε το ιστορικό λεύκωμα «Αγαπητές Ελληνίδες! Γράμματα από το αλβανικό μέτωπο προς το Λύκειο των Ελληνίδων», που τελεί υπό την Αιγίδα του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας.

Στο χαιρετισμό του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος προέτρεψε να ξαναβρούμε το υψηλό εθνικό συλλογικό φρόνημα των ηρωικών μαχητών του έπους του ’40 στοιχείο που μαζί με στιβαρή ηγεσία και αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις αποτέλεσαν τις προϋποθέσεις ώστε η Ελλάδα να καταγάγει θριάμβους διαχρονικά.

“Το διαθέτουμε όλοι; Και αν δεν το διαθέτουμε όλοι, τι είναι αυτό που θα μας κάνει να το ξαναβρούμε;

Δεν είναι εύκολο να απαντηθεί αυτή η ερώτηση. Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι όχι μόνο αξίζει, αλλά πρέπει να το προσπαθήσουμε. Ένα στοιχείο αυτής της προσπάθειας, μια μικρή αρχή, θα ήταν πραγματικά να ανοίξουμε αυτό το Λεύκωμα και να διαβάσουμε.

Αν διαβάσουμε, νομίζω ότι θα καταλάβουμε και αν καταλάβουμε νομίζω ότι θα μπορέσουμε να ξαναβρούμε, ο καθένας ατομικά και όλοι μαζί ή να ξαναγνωριστούμε όσοι το είχαμε, αυτό το υψηλό εθνικό φρόνημα, το οποίο πάντα και ιδίως σε δύσκολες περιόδους χρειάζεται στο Έθνος”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η παρουσίαση του λευκώματος αποτελεί εκδήλωση τιμής για τους ηρωικούς μαχητές στα βουνά της Πίνδου , κατά τη διάρκεια του ελληνο-ιταλικού πολέμου, υπογράμμισε ο κ, Παναγιωτόπουλος κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην πολυδιάστατη συνεισφορά όλων των Ελληνίδων , τη στρατιά των μετόπισθεν, όπως χαρακτηριστικά είπε, οι οποίες συνέβαλαν στην ενίσχυση του πολεμικού φρονήματος τους.

Οι Έλληνες πολεμιστές τους αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για τα σημερινά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που πέραν της κύριας αποστολής τους , την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και της εδαφικής κυριαρχίας σε μία περίοδο σε μία περίοδο που χαρακτηρίζεται από ραγδαία αύξηση των προκλήσεων ασφαλείας κυρίως στην ευρύτερη περιοχή μας, καλούνται να αναλάβουν πολύπλευρες δράσεις, να αναλάβουν διευρυμένους ρόλους ,πρόσθεσε.

Το ιστορικό λεύκωμα εκδόθηκε μετά από συνεργασία της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού επί αρχηγού ΓΕΣ και νυν υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή και του Λυκείου Ελληνίδων με την υποστήριξη του Αθανασίου Μαρτίνου.

Τα περισσότερα δελτάρια εστάλησαν από το 1ο, το 20ο και το 34ο σύνταγμα Πεζικού καθώς στην πλειονότητα τους ήταν Αθηναίοι.

Οι περισσότερες επιστολές είναι ευχαριστήριες προς το Λύκειο Ελληνίδων για την αποστολή των δεμάτων, και λιγότερες εκείνες που αφορούν αιτήματα όπως την αποστολή γαντιών, μάλλινων πουλόβερ λόγω της συνεχούς χιονόπτωσης, βελόνες και μαλλί για να μαντάρουν κάλτσες, εφημερίδες, τσιγάρα ενώ σε μία ο γράφων ζητά να του στείλουν χαρτί και μολύβι για να γράψει στους δικούς του.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής και σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα