Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετέχει στην Επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Third day of the discussion on a confidence vote, at the plenum of the Greek Parliament, in Athens, on Oct. 10, 2014 /             . , 10 , 2014
Third day of the discussion on a confidence vote, at the plenum of the Greek Parliament, in Athens, on Oct. 10, 2014 / . , 10 , 2014 NICK PALEOLOGOS / SOOC

Την απόφαση του ο ΣΥΡΙΖΑ να μην συμμετέχει στην επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος έκανε γνωστό ο Αλέξης Τσίπρας με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μείμαράκη.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρει στην σχετική επιστολή:

"Κύριε Πρόεδρε,

Σας γνωστοποιώ, εκ μέρους της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ότι στην παρούσα φάση και ενόψει μάλιστα της άμεσης προσφυγής στη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, δεν θα συμμετάσχουν Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, που συγκροτείται με αρμοδιότητα τη συνταγματική αναθεώρηση.

Επί της ουσίας, για τη σκοπιμότητα της έναρξης της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση σ’ αυτή τη φάση και εφόσον δεν προηγηθούν εθνικές εκλογές, έχουμε τοποθετηθεί –από του βήματος της Βουλής– στην πρόσφατη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2015".

SHARE:

24Media Network