ΟΑΚΑ: Έλεγχοι στατικότητας σε ολυμπιακές εγκαταστάσεις, σχολεία και γέφυρες

Διαβάζεται σε 2'
OAKA
OAKA (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Ο Γ. Βρούτσης θα κάνει σήμερα ανακοινώσεις για χρονοδιάγραμμα ελέγχων μετά το “λουκέτο” στο ΟΑΚΑ. Ο Π. Μαρινάκης επικαλέστηκε ότι επί κυβέρνησης ΝΔ πραγματοποιήθηκε η μελέτη για το στέγαστρο Καλατράβα.

Η αποκάλυψη ότι το στέγαστρο Καλατράβα αντιμετωπίζει προβλήματα στατικότητας, τα οποία οδήγησαν στην επ αόριστον αναστολή λειτουργίας του ΟΑΚΑ, προκαλεί ερωτηματικά και ανησυχία για τη στατικότητα και των υπόλοιπων ολυμπιακών εγκαταστάσεων, αλλά και άλλων δημοσίων κτιρίων.

Ερωτηθείς από το NEWS 24/7 εάν η κυβέρνηση προτίθεται και πότε να ελέγξει όλες τις ολυμπιακες εγκαταστάσεις και αν τα τελευταια πέντε χρόνια υπήρχε οποιαδήποτε προειδοποίηση για τη στατικότητα του ΟΑΚΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, προανήγγειλε καταρχήν ότι ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, θα προβεί σε ανακοινώσεις για τις επόμενες κινήσεις και αναλυτικό χρονοδιάγραμμα.

Ο κ. Μαρινάκης εξέφρασε πάντως την απορία γιατί τα κόμματα της αντιπολίτευσης εγκαλούν την κυβέρνηση, η οποία όπως είπε έκανε αυτό που θα έπρεπε να ήταν αυτονόητο, δηλαδή να ελέγξει τη στατικότητα του ΟΑΚΑ και του στεγάστρου Καλατράβα.

“Δηλαδή η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που αποφάσισε να ελέγξει τις εγκαταστάσεις και να προχωρήσει σε κινήσεις απόρροια των οποίων ήταν και η συγκεκριμένη μελέτη, εγκαλείται από την αντιπολίτευση”, σχολίασε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε:

“Είδαμε και ανακοινώσεις που δεν απαντούν στο τι δεν έγινε τα προηγούμενα χρόνια και δεν καταλαβαίνουμε που κατατείνει η κριτική αυτή”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι με απόφαση του κ.Βρούτση από τον Αύγουστο είχε δοθεί εντολή, όπως καταγράφεται σε σχετικό ΦΕΚ, να υπάρχει άδεια στατικότητας και πυρασφάλειας προκειμένου να ανοίξει και να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε γήπεδο.

Ανέφερε επίσης ότι διατίθενται 32 εκ ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για πρόγραμμα ελέγχου στατικότητας των σχολείων, καθώς και 172 εκ ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και εθνικούς πόρους για έλεγχο στατικότητας των γεφυρών.

Τόνισε επίσης ότι ελήφθησαν ήδη τα πρώτα μέτρα στο ΟΑΚΑ για την ασφάλεια αθλητών και φιλάθλων, ενώ αναμένεται και δεύτερη μελέτη αυτοψίας από ΤΕΕ και ΕΜΠ. Ενώ σχολίασε ότι “είναι πολλά τα λάθη και οι αδυναμίες που πρέπει να αλλάξουμε στο κράτος”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα