Οικολόγοι Πράσινοι: Το Πολυτεχνείο ζει; Η Δημοκρατία απειλείται

Οικολόγοι Πράσινοι: Το Πολυτεχνείο ζει; Η Δημοκρατία απειλείται
Οικολόγοι Πράσινοι

"Η πλήρης απαγόρευση συμμετοχής σε εκδήλωση του Πολυτεχνείου, αντί του καθορισμού ειδικών κανόνων συμμετοχής είναι απόρροια της λογικής, του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» σημειώνουν μεταξύ άλλων οι Οικολόγοι Πράσινοι

Οι Οικολόγοι Πράσινοι εξέδωσαν Δελτίο Τύπου αναφορικά με την κυβερνητική απαγόρευση όλων των συναθροίσεων ενόψει της 47ης επετείου του Πολυτεχνείου.

“Σαράντα επτά χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του και μέρα απαρχής της λύτρωσης για τη χώρα και την απελευθέρωσή της από τα δεσμά της χούντας, θεωρούσαμε αυτονόητο ότι, τουλάχιστον θα μπορούσαμε να αναφωνούμε άφοβα ότι το Πολυτεχνείο ζει!

Δυστυχώς, ακόμη και αυτό είναι ζητούμενο τη φετινή χρονιά. Πώς να ζει το Πολυτεχνείο χωρίς να μπορούν να το τιμήσουν οι πολίτες, αποτίοντας φόρο τιμής σε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την Ελευθερία;

Η πλήρης απαγόρευση συμμετοχής σε εκδήλωση του Πολυτεχνείου, αντί του καθορισμού ειδικών κανόνων συμμετοχής είναι απόρροια μιας συγκεκριμένης λογικής, αυτής του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» που μόνο στη Χούντα μπορεί να παραπέμπει.

Οι πολίτες έχουν συνείδηση των κινδύνων της πανδημίας και είναι σε θέση να τιμήσουν την ημέρα με σύνεση και λογισμό, αλλά η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός επιλέγουν, εκμεταλλευόμενοι και την πανδημία, να επιβάλλουν μόνο γενικές απαγορεύσεις, με βία και καταστολή.
Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ καταδικάζουμε την αντισυνταγματική απαγόρευση, και επισημαίνουμε ότι η ομοιότητα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη με εποχές τύπου 1967, έχει ξεπεράσει πλέον το επίπεδο κακόγουστου ανέκδοτου, και αρχίζει να μοιάζει επικίνδυνα με τις χειρότερες αυταρχικές δυστοπίες.

Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι φέτος η συγκεκριμένη επέτειος, συνέβαλε στη σύμπνοια των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων της χώρας απέναντι στις κυβερνητικές αυθαιρεσίες.

Συγχαίρουμε την Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων για την τεκμηριωμένη τοποθέτησή τους σε σχέση με την παραβίαση του Συντάγματος από τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης.

Συμπαραστεκόμαστε στους διωκόμενους συνδικαλιστές γιατρούς που τόλμησαν να αναδείξουν την πραγματικότητα της υγειονομικής κρίσης.
Όπως κάθε χρόνο αντιπροσωπεία μας θα καταθέσει στεφάνι, και θα συμμετάσχουμε σε όποια πορεία, πάντα τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Η μνήμη και η σημασία του Πολυτεχνείου δεν σβήνουν όσο κι αν κάποιοι το προσπαθήσουν.

Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία. Μισό αιώνα μετά, τόσο σύγχρονο, τόσο αναγκαίο.

Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία …Υγεία” καταλήγει η ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων.
 

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα