Οικονόμου για Greek Mafia: “Η ΕΛΑΣ μπορεί και καλύτερα”

Οικονόμου για Greek Mafia: “Η ΕΛΑΣ μπορεί και καλύτερα”
Γιάννης Οικονόμου eurokinissi

Δυσαρέσκεια γιατί παραμένουν ανεξιχνίαστες υποθέσεις του οργανωμένου εγκλήματος επί 10 χρόνια εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Κάλυψε πλήρως τον Τ. Θεοδωρικάκο. 

“Σε ό,τι αφορά στο οργανωμένο έγκλημα, προφανώς η ΕΛΑΣ οφείλει να δείξει καλύτερες επιδόσεις, καθώς υπάρχουν μία σειρά ανεξιχνίαστες υποθέσεις πάνω από μία δεκαετία”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ερωτηθείς σχετικά με τη Greek Mafia στο πλαίσιο του briefing.

Ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι “Εάν υπάρχει κύκλωμα μέσα στην ΕΛΑΣ είναι βέβαιο ότι θα παταχθεί χωρίς συμβιασμούς” και επισήμανε ότι η υπόθεση παραπέμφθηκε ήδη στο τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας. “Δεν θα συμβιβαστούμε με την ανοχή σε κυκλώματα, που ενδεχομένως να υπάρχουν. Η κοινωνία απαιτεί αποτελέσματα, που δεν έχουμε δει επί 10ετία”, προσθεσε.

Ο κ. Οικονόμου πάντως κάλυψε πλήρως τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, όσον αφορά στα τελευταία δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για προσπάθειες συγκάλυψης διαφθοράς στους κόλπους της Αστυνομίας, αλλα ειδικότερα για κάλυψη της σύλληψης στενού συγγενικού προσώπου του για κατοχή κάνναβης, με πιέσεις μάλιστα από τον τότε Αρχηγό του Σώματος και νυν Γενικό Γραμματέα του υπουργείου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι το Νοέμβριο του 2021 υπήρξε ένα περιστατικό με έλεγχο σε τέσσερα νέα παιδιά, μεταξύ των οποίων και συγγενικό πρόσωπο του κ. Θεοδωρικάκου, σημειώνοντας ότι η Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ με εντολή του ίδιου του υπουργού διερευνά το θέμα και διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα μείνει καμία σκιά.

Ένας αξιωματικός ισχυρίζεται ότι ήταν σε γνώση του παρεμβάσεις για το περιστατικό που έγινε το Νοέμβρη του 2021. Πέρασε ο Δεκέμβρης του 2021, πέρασε το 2022, μπήκαμε στο 2023 και συμπτωματικά την ημέρα που έγιναν κρίσεις και δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες του εμφανίζεται να καταγγείλει. Αυτό δεν επιδέχεται διαφορετικής ερμηνείας όσον αφορά τους σκοπούς του”, σχολίασε μάλιστα ο κ.Οικονόμου.

“Η κυβέρνηση κάνει τη δουλειά της, ακουει την κριτική, αναγνωρίζει αδυναμίες και διορθώνει καταστάσεις. Είναι αμείλικτη παντού όπου διαπιστώνεται παραβίαση καθήκοντος, πολλώ δε μάλλον σε τέτοιες υπηρεσίες”, δήλωσε επίσης.

Κληθείς να σχολιάσει την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση της Greek Mafia, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι δεν είχε υπόψη του την ετυμηγορία (η οποία βγήκε λίγη ώρα πριν ξεκινήσει το briefing) και συνεπώς δε γνώριζε το σκεπτικό. Απέρριψε πάντως κάθε σύνδεση της απόφασης με τους χειρισμους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σημειώνοντας ότι η Δικαιοσύνη στη χώρα είναι ανεξάρτητη, αν και βεβαίως τις αποφάσεις της μπορεί να τις κρίνει κανείς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα