Οικονόμου για κλήτευση δημοσιογράφων που ερεύνησαν τη Novartis: “Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη”

Οικονόμου για κλήτευση δημοσιογράφων που ερεύνησαν τη Novartis: “Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη”
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου eurokinissi

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε το ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει εάν θεωρεί ότι ο Άρειος Πάγος χειραγωγείται με αφορμή την κλήση δημοσιογράφων σε απολογία για την έρευνα τους στην υπόθεση Novartis

Το γάντι πίσω στο ΣΥΡΙΖΑ πετά η κυβέρνηση με αφορμή την κλήτευση δημοσιογράφων, που είχαν ερευνήσει την υπόθεση Novartis, σε απολογία από τον Άρειο Πάγο.

Κληθείς να σχολιάσει τη σχετική αντιπαράθεση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, επισήμανε ότι η κλήση μεταξύ άλλων του εκδότη της εφημερίδας Documento Κώστα Βαξεβάνη να απολογηθεί ως κατηγορούμενοες για σοβαρές αξιόποινες πράξεις πραγματοποιήθηκε κατόπιν δικαστικής πρωτοβουλίας σε ανώτατο επίπεδο, δηλαδή στο επίπεδο του Αρείου Πάγου.

“Η Δικαιοσύνη στη χώρα μας είναι ανεξάρτητη. Όποιος ισχυρίζεται διαφορετικά πράγματα, προφανώς δεν αντιλαμβάνεται ότι δε βρισκόμαστε σε περίοδο χειραγώγησης και μεθοδεύσεων”, πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου και κάλεσε το ΣΥΡΙΖΑ: “Να απαντήσει χωρίς μισόλογα αν θεωρεί ότι ο Άρειος Πάγος στη χώρα μας χειραγωγείται και δε λειτουργεί ανεξάρτητα”.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βαξεβάνης έχει κληθεί να απολογηθεί στις 19 Ιανουαρίου 2022 για τις κατηγορίες της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας, της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας.

Το ζήτημα πήρε πολιτικές διαστάσεις, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει ως σταθερή επιδίωξη της κυβέρνησης από την αρχή της θητείας της να εμφανίσει το «σκάνδαλο» σαν σκευωρία.

«Η κλήση δημοσιογράφων σε απολογία με αφορμή την άσκηση κριτικής, μαχόμενης και ερευνητικής δημοσιογραφίας εγκλωβίζει ακόμη και τα όργανα της δικαιοσύνης μέσα στο τοξικό κλίμα που η κυβέρνηση διαμόρφωσε. Στην σύγχρονη Ελλάδα, που αντιμετωπίζει τις πολλαπλές κρίσεις που δημιουργεί η διακυβέρνηση της ΝΔ, το δημοκρατικό όραμα των πολιτών δεν περιλαμβάνει τη μετατροπή ενός τεράστιου σκανδάλου σε μια χωρίς προηγούμενο μείζονα θεσμική κρίση της ελευθερίας του λόγου και της δημοσιογραφίας για χάρη του κ. Μητσοτάκη και της εκδικητικότητάς του απέναντι σε όσους τον ελέγχουν αντί να τον λιβανίζουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Δικαιοσύνης ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Ξανθόπουλος.

Άμεση ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με την οποία «είναι ανεπίτρεπτο για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, προκειμένου να υπερασπιστεί τον κ. Βαξεβάνη, να αμφισβητεί την ανεξαρτησία του Αρείου Πάγου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα