Οικονόμου για Τσιτσιπά: “Σπουδαίος τενίστας, αλλά δεν μπορεί να αξιολογήσει το εμβόλιο”

Οικονόμου για Τσιτσιπά: “Σπουδαίος τενίστας, αλλά δεν μπορεί να αξιολογήσει το εμβόλιο”
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς AP

Το μήνυμα της κυβέρνησης είναι ότι οι πολίτες πρέπει να ακούν τους ειδικούς και όχι πρόσωπα που δεν έχουν την ικανότητα να αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ένας σπουδαίος αθλητής, αλλά δεν έχει την ικανότητα και τις γνώσεις για να κρίνει την αναγκαιότητα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού και την ασφάλεια των εμβολίων, διαμήνυσε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ειδικότερα ερωτηθείς από το NEWS 24/7 για τις δηλώσεις του τενίστα πως δεν έχει εμβολιαστεί και δεν θα το πράξει εάν δεν καταστεί υποχρεωτικό, ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι δεν αμφισβητούνται οι ικανότητες του κ.Τσιτσιπά στον αθλητισμό, αλλά αμφισβητείται η ικανότητα του να αξιολογεί την αναγκαιότητα των εμβολιασμών και την ασφάλεια των εμβολίων, καθώς δεν έχει τις σπουδές και το ερευνητικό έργο για να κρίνει.

Ο κ. Οικονόμου κάλεσε ουσιαστικά τους πολίτες να ακούν τους ειδικούς επιστήμονες, επισημαίνοντας ότι τα θέματα αυτά τα αναλύουν και ενημερώνουν την κοινωνία όσοι τα έχουν σπουδάσει και σε αυτούς πρέπει να ανατρέχουν όσοι ανησυχούν.

Κάλεσε δε όσους έχουν επιρροή στο κοινό μέσω της παρουσίας και των επιδόσεων τους σε άλλους χώρους πλην της επιστήμης, να είναι διπλά προσεκτικοί.

Ο κ. Οικονόμου προανήγγειλε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις για μέτρα κατά του κορονοϊού, ενώ εκτίμησε πως όταν τελειώσει η θερινή περίοδος θα υπάρξει νέα αύξηση των εμβολιασμών. Ανέφερε άλλωστε ότι από δύο με τρεις χιλιάδες εμβολιασμούς ημερησίως την προηγούμενη εβδομάδα, έχουν ήδη αυξηθεί τα ραντεβού σε 15 χιλιάδες την ημέρα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα