Οικονόμου: Η κυβέρνηση εξετάζει νέα μέτρα για τα καύσιμα

Γιάννης Οικονόμου EUROKINISSI

Ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε πως η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να αξιοποιήσει κάθε δημοσιονομικό πόρο και κάθε νέα δυνατότητα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ανακοινώσει νέα μέτρα για τα καύσιμα, προκειμένου να αντιμετωπίσει την ακρίβεια, άφησε ανοιχτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ το πρωί του Σαββάτου (21/05)

"Γίνονται έλεγχοι σε όλο το φάσμα της αγοράς, και θα αξιοποιηθεί οτιδήποτε δημοσιονομικός πόρος υπάρχει", δήλωσε χαρακτηριστικά, αναφέροντας πως τα καύσιμα, έχουν μπει "στο μικροσκόπιο" της κυβέρνησης, όπως έγινε και με την ενέργεια. φάσμα της αγοράς, ενώ για τις τιμές των προϊόντων ανέφερε:

"Οι έλεγχοι είναι συνεχείς, και οι παραβάσεις τιμωρούνται με αυστηρότατες κυρώσεις. Οι κυρώσεις με νομοθετική μας παρέμβαση από εδώ και πέρα θα δημοσιοποιούνται, ώστε ο καταναλωτής να ξέρει ποια επιχείρηση βάζει πλάτη, στηρίζει, απορροφά μέρος του κόστους, και ποιοι λίγοι προσπαθούν πονηρά να αισχροκερδίσουν και πάνω στο κύμα των αυξήσεων να προσθέσουν επιπλέον δυσκολίες".

Ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε πως η πίεση στους πιο αδύναμους συνεχίζεται και γι’ αυτό η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να αξιοποιεί κάθε νέα δυνατότητα, χωρίς όμως να τιναχθεί στον αέρα τη δημοσιονομική σταθερότητα και την πορεία της οικονομίας.

"Είμαστε στο πλευρό πολιτών όσο διαρκεί η κρίση με μέτρα αποτελεσματικά, εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της ακρίβειας στην ενέργεια, κάναμε αποφασιστικές παρεμβάσεις. Τον Ιούνιο θα ξεκινήσει η πλατφόρμα για να παίρνει ο κόσμος στους τραπεζικούς λογαριασμούς του την επιστροφή χρημάτων για χρεώσεις πάνω από 300 κιλοβατώρες σε όσους έχουν μέχρι 45.000 ευρώ εισόδημα και με τον καινούργιο τρόπο τιμολόγησης από τον Ιούλιο και μετά θα πληρώνουμε όλοι από 70% μέχρι 90% λιγότερες αυξήσεις. Ταυτόχρονα τρέχει το πρόγραμμα ενίσχυσης στα καύσιμα, έχουμε μειωμένο ΕΝΦΙΑ και αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός" υπενθύμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τέλος, ο κ. Οικονόμου κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι στην πρωτοφανή κρίση που αντιμετωπίζει ο κόσμος μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο "εμφανίζεται να έχει λύσεις για όλους και για όλα". "Με ένα άρθρο και ένα νόμο θα λύσει όλα τα ζητήματα" σημείωσε και εξήγησε πως τα μέτρα που προτείνει ο κ. Τσίπρας θα τίναζαν τον προϋπολογισμό στον αέρα προκαλώντας νέους φόρους όπως στην περίοδο της πρωθυπουργίας του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

24MEDIA NETWORK