Οικονόμου προς ΣΥΡΙΖΑ: Καλοδεχούμενη η πρόταση μομφής για ΔΕΗ

Οικονόμου προς ΣΥΡΙΖΑ: Καλοδεχούμενη η πρόταση μομφής για ΔΕΗ
Γιάννης Οικονόμου EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ελπίζουμε να τολμήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση μομφής για τη ΔΕΗ για να δούμε τι ΔΕΗ θέλουμε: Τη ΔΕΗ Φωτόπουλου ή μία σύγχρονη επιχείρηση”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Το γάντι πίσω στο ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ πετάει το Μαξίμου, δηλώνοντας ότι μία σχετική πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης από την αξιωματική αντιπολίτευση θα ήταν καλοδεχούμενη.

Κληθείς ειδικότερα να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει σήμερα στη Βουλή πρόταση μομφής για τη ΔΕΗ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απάντησε προκαλώντας το ΣΥΡΙΖΑ.

“Η πρόταση μομφής θα είναι καλοδεχούμενη. Ελπίζουμε να το τολμήσουν, γιατί θα είναι ευκαιρία να συζητήσουμε αναλυτικά με στοιχεία και αριθμούς για το πότε η ΔΕΗ ήταν έτοιμη να καταρρεύσει, τίνος η πολιτική την οδήγησε στα όρια κατάρρευσης, ποια περίοδο άξιζε 300 εκ ευρώ και πότε η αποτίμηση έφτασε τα 2 δισ, πότε έχανε 2,8 εκ ευρώ την ημέρα, ποιες πολιτικές την οδήγησαν στην απαξία”, διαμήνυσε ο κ. Οικονόμου.

Έκανε λόγο για μία διαφορά αντίληψης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την ανάπτυξη της χώρας και τη θωράκιση των συμφερόντων των καταναλωτών και εκτίμησε ότι σε μία πρόταση μομφής θα δοθούν ουσιαστικά απαντήσεις σε κραυγές που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι δεν μπορεί να ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση ξεπουλά τη ΔΕΗ όταν η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έγινε με τη μετοχή στα οκτώ ευρώ και από τη στιγμή πο το κράτος θα έχει το ισχυρό ποσοστό μειοψηφίας 35%.

Μακάρι να γίνει αυτή η κίνηση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ. Ο λαός θα έχει τη δυνατότητα να δει την απάντηση στο ερώτημα: Τι ΔΕΗ θέλουμε. Θέλουμε τη ΔΕΗ του Φωτόπολου που απεγνωσμένα προσπαθεί αντιπολίτευση να υπερασπιστεί με χυδαίες προσεγγίσεις από δορυφόρους του ΣΥΡΙΖΑ ή μία δυναμική ΔΕΗ της ανάπτυξης;” κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version