Γεροβασίλη: Το βίντεο με την ομιλία μέλους του Αζοφ ήταν από πριν στην διάθεση της Βουλής

Γεροβασίλη: Το βίντεο με την ομιλία μέλους του Αζοφ ήταν από πριν στην διάθεση της Βουλής
Όλγα Γεροβασίλη Eurokinissi

Να προστατεύσει με δήλωση του ο Πρόεδρος της Βουλής το κοινοβούλιο ζήτησε η γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ.

Το βίντεο της ομιλίας του Βολοντιμίρ Ζελένσκυ που περιλάμβανε παρέμβαση μέλους του Τάγματος Αζοφ, ήταν στην διάθεση προέδρου της Βουλής και της διπλωματικής υπηρεσίας πριν την ομιλία του Ουκρανού προέδρου. Την καταγγελία αυτή έκανε η γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη παρεμβαίνοντας στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Η Όλγα Γεροβασίλη ζήτησε να υπάρξει δήλωση αποδοκιμασίας από τον πρόεδρο της Βουλής για την παρέμβαση μέλους του Τάγματος Αζόφ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «ζητάμε σαφή δήλωση του προέδρου της Βουλής για προστασία του ελληνικού κοινοβουλίου». Τόνισε πως «πρέπει να ντρεπόμαστε για τη σημερινή ημέρα» γιατί «μέλος των Αζόφ -τουλάχιστον ένα- απευθύνθηκε στη Βουλή».

Σημείωσε επίσης ότι «αυτοί που είχαν το βίντεο ήξεραν τι λέει» θυμίζοντας ότι «η Βουλή έχει διπλωματικό γραφείο». Είπε ότι «ζητήσαμε εξηγήσεις και όφειλαν οι υπηρεσίες της Βουλής να δουν το βίντεο. Η απάντηση του προέδρου ήταν ότι δεν το ήλεγξαν». Πρόσθεσε πως «ζητήσαμε το πρωτότυπο βίντεο χωρίς την μετάφραση» επισημαίνοντας πως «αυτό που έγινε δεν το θεωρούμε τυχαίο και οφείλει η χώρα να αντιδράσει».

Στην συνεδρίαση του οργάνου εκφράστηκε ή έντονη διαμαρτυρία για τα όσα συνέβησαν τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και το Μέρα 25.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα