Όλγα Κεφαλογιάννη: Ηχηρό μήνυμα στο Μαξίμου – “Θα μείνω στην επιτροπή Θεσμών”

Όλγα Κεφαλογιάννη: Ηχηρό μήνυμα στο Μαξίμου – “Θα μείνω στην επιτροπή Θεσμών”
Όλγα Κεφαλογιάννη Eurokinissi

Η βουλευτής Α' Αθήνας σχολίασε φημολογίες, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης της από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας εν μέσω της αντιπαράθεσης για τις υποκλοπές.

Σαφές μήνυμα έστειλε η βουλευτής Α Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας Όλγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή φημολογίες περί αντικατάστασης της από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας εν μέσω της αντιπαράθεσης για τις υποκλοπές.

Φημολογίες τις οποίες πάντως δεν επιβεβαιώνε (αλλά ούτε και διέψευδε) το Μαξίμου, καθώς εξάλλου για την εξεταστική επιτροπή δε θα λάβει αποφάσεις ούτε θα συζητήσει καν η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, αλλά η Ολομέλεια της Βουλής.

Παρόλα αυτά η κ.Κεφαλογιάννη φρόντισε να διαμηνύσει ότι δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης της από την επιτροπή, υπενθυμίζοντας ότι αυτό συμβαίνει μόνο σε περίπτωση που το ζητήσει ο ίδιος ο βουλευτής για λόγους κωλύματος.

Ειδικότερα, η βουλευτής Α Αθήνας έκανε την εξής ανάρτηση στο facebook: 

“Μια οφειλόμενη απάντηση, σε φήμες, δημοσιεύματα και «πληροφορίες».

Είμαι μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας από το 2015, έχοντας εκπληρώσει με απόλυτη συνέπεια τα βουλευτικά μου καθήκοντα, συμμετέχοντας συστηματικά και ενεργά σε αυτήν την τόσο σημαντική κοινοβουλευτική επιτροπή για τη διαφάνεια στην πολιτική ζωή του τόπου και τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.

Κατά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, χρειάστηκε μαζί με τους συναδέλφους μου της Κ.Ο. της ΝΔ να δώσουμε σκληρές και κρίσιμες μάχες ενάντια στον αυταρχισμό και την απέχθεια της τότε κυβέρνησης στον δημόσιο έλεγχο.

Θυμίζω κρίσιμα θεσμικά ζητήματα, που αφορούσαν από τη συστηματική υποβάθμιση των ανεξάρτητων αρχών, μέχρι την προσπάθεια καθυπόταξης των μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπως ήταν η ιστορία των τηλεοπτικών αδειών.

Κατά τη διάρκεια της παρούσας περιόδου έχω αδιάληπτη παρουσία στην επιτροπή, ακόμα και κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης μου ή και κατά την πρώτη περίοδο μετά τον τοκετό, μέχρι και την τελευταία συνεδρίαση της 29ης Ιουλίου 2022. 

Οφείλω να θυμίσω ότι η αντικατάσταση των βουλευτών σε οποιαδήποτε επιτροπή είναι κοινοβουλευτική πρακτική που γίνεται κατόπιν επιθυμίας του ίδιου του βουλευτή να αντικατασταθεί λόγω προσωπικού κωλύματος, κάτι το οποίο στην περίπτωση μου δεν υφίσταται.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η συνέχιση της συμμετοχής μου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ιδίως σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση και επιβεβλημένο κοινοβουλευτικό μου καθήκον”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα