Έκτακτη σύνοδος κορυφής αν δεν καταλήξει σε απόφαση το Eurogroup

Βουλή συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου ./ Ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος  (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Βουλή συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου ./ Ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ξεχωριστές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά είχε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμου

Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκαν οι διαδοχικές συναντήσεις που είχε το απόγευμα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τους πρόεδρους του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου και της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

Ωστόσο, ο Λ. Παπαδήμος διεμήνυσε τόσο στον Γ. Παπανδρέου όσο και στον Αντώνη Σαμαρά ότι στην περίπτωση που η συνεδρίαση του Eurogroup την Δευτέρα δεν καταλήξει σε κάποια απόφαση τότε θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες έκτακτη σύνοδος κορυφής.

"Οι συναντήσεις γίνονται γιατί όλα τα ζητήματα είναι ανοιχτά και όλα είναι στον αέρα" έλεγαν συνεργάτες του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά την συνάντηση.

Κύριο αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η ενημέρωση των αρχηγών των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση για τις συνεχιζόμενες επαφές με τους Ευρωπαίους εταίρους σχετικά με το νέο οικονομικό πρόγραμμα, τη δανειακή σύμβαση και το PSI.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, συναντήθηκε το πρωί με την πρόεδρο της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Ντόρα Μπακογιάννη και το μεσημέρι είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργο Καρατζαφέρη, ενώ αύριο Παρασκευή θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της «Δημοκρατικής Αριστεράς» Φώτη Κουβέλη.

Καψής: Προσδοκούμε ότι τη Δευτέρα θα κλείσει το θέμα του νέου οικονομικού προγράμματος

"Έχουν ικανοποιηθεί όλες οι προϋποθέσεις για το νέο οικονομικό πρόγραμμα και "προσδοκούμε ότι τη Δευτέρα στο Εurogroup το θέμα θα κλείσει", δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους μετά τις συναντήσεις του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου και της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, ο κ. Καψής δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν απασχόλησε τις συναντήσεις του κ. Παπαδήμου με τους κκ. Παπανδρέου και Σαμαρά.

"Το ζήτημα των εκλογών είναι στη απόλυτη δικαιοδοσία της Ελλάδας και δεν έχει τεθεί από κανένα εταίρο τέτοιο θέμα", απάντησε όταν ρωτήθηκε σχετικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αναβλήθηκε η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών

SHARE:

24Media Network