Ώρα ευθύνης για τον πρωθυπουργό

Ώρα ευθύνης για τον πρωθυπουργό
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

ΑΡΘΡΟ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. Οι πολιτικοί τακτικισμοί, οι καθυστερήσεις και οι πολιτικές συμπεριφορές που δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου, πρέπει να τελειώσουν. Ο κ. Καμμένος δεν μπορεί να μείνει στην κυβέρνηση ούτε μια μέρα παραπάνω με οποιοδήποτε πρόσχημα. Είναι ευθύνη του πρωθυπουργού να βάλει ένα τέλος.

To Νews 24/7 σταθερό στις αρχές του και με γνώμονα την πίστη σε μια Ελλάδα, που κοιτά μπροστά, χωρίς διχασμούς, μια κοινωνία εξωστρεφή και μια πολιτική μακριά από τακτικισμούς, καιροσκοπισμούς και χυδαίες συμπεριφορές, έχει από καιρό επισημάνει την τοξική παρουσία του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ κ. Πάνου Καμμένου.

Τα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδας, αποτελούν κορύφωση του πολιτικού αριβισμού του κυβερνητικού εταίρου, ο οποίος αν και έχει εκφράσει εδώ και καιρό τη διαφωνία του με τη Συμφωνία των Πρεσπών και έχει προαναγγείλει την έξοδό του από την κυβέρνηση, παραμένει στη θέση του με την ανοχή του πρωθυπουργού.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, καβαλώντας το κύμα του εθνολαϊκισμού και εκμεταλλευόμενος τις συγκυρίες, βρέθηκε σε θέση να αποτελεί το μόνο στήριγμα του ΣΥΡΙΖΑ για το σχηματισμό κυβέρνησης σωτηρίας το 2015 και μέχρι την έξοδο από τα μνημόνια.

Αυτό άλλωστε ήταν και το βασικό επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ για την ετερόκλητη αυτή συμμαχία, επιχείρημα που όμως έχει πάψει να ισχύει από τον περασμένο Αύγουστο.

Το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής ολοκληρώθηκε και η Συμφωνία των Πρεσπών (παρά τις προβλέψεις του κ. Καμμένου), “πέρασε” από την πΓΔΜ και σύντομα θα έρθει στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Παραμένει, ακατανόητο το γιατί ο πρωθυπουργός ανέχθηκε κάτι πρωτοφανές. Ένας υπουργός του να διαφωνεί με κεντρική πολιτική της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει να απειλεί ότι θα τη ρίξει όταν έρθει η ώρα και να παραμένει μέλος της.

Έχουμε μάλιστα επισημάνει πολλάκις, ότι ο κ. Καμμένος δεν θα έπρεπε να αφεθεί να επιλέξει ο ίδιος, το πότε και το πώς θα αποχωρήσει. Ο κ. Τσίπρας, ως πολιτικός με ένστικτο και ως ο πρωθυπουργός που ανέλαβε προσωπικά το πολιτικό κόστος και της αλλαγής πορείας τον Ιούλιο του 2015 και της Συμφωνίας των Πρεσπών, είναι απορίας άξιον, πώς επιτρέπει να τον φθείρει ένας πολιτικός, που δεν έχει πια κανένα χαρτί στα χέρια του.

Ηττημένος στη μάχη του κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, χωρίς αξιοπιστία και εσχάτως χωρίς κόμμα και βουλευτές, είναι ανεξήγητο το ότι ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ παραμένει ακόμα στη θέση του.

Δεν γνωρίζουμε πώς ακριβώς θα εξελιχθεί η συνάντηση της Κυριακής μεταξύ Τσίπρα-Καμμένου. Αν θα υπάρξει διαζύγιο “βελούδινο” ή άλλου είδους ή αν θα γίνουμε μάρτυρες κάποιας νέας κυβίστησης.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι πρέπει να μπει τέλος εδώ και τώρα στα τερτίπια και τους τακτικισμούς, που τραυματίζουν ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και τους Θεσμούς. Τη στιγμή μάλιστα της επίλυσης ενός εθνικού προβλήματος δεκαετιών, επίλυση που ο κ. Καμμένος προσπάθησε και προσπαθεί να σαμποτάρει με κάθε μέσο.

Έστω και αργά, ο πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει την πρωτοβουλία και να δείξει στον κ. Καμμένο την έξοδο από την κυβέρνηση.

Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, περιέγραψε όλες τις εναλλακτικές, που μπορεί να εμπεριέχουν πολιτικό ρίσκο, ωστόσο είναι εναλλακτικές αξιοπρέπειας και ομαλότητας.

Είναι δικιά του ευθύνη να ακολουθήσει τον δρόμο της αξιοπρέπειας και στη συνάντηση της Κυριακής να δείξει την πόρτα της εξόδου στον κ. Καμμένο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα