Π. Χαϊκάλης: Φοροδιέφυγα αλλά δεν το έκανα σκόπιμα. Θα πληρώσω

Συνεχίστηκε την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012, η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών  για τις αποκρατικοποίησεις// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΙΚΑΛΗΣ.(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνεχίστηκε την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012, η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για τις αποκρατικοποίησεις// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΙΚΑΛΗΣ.(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Στην "τσιμπίδα" του ΣΔΟΕ ο Π. Χαϊκάλης. Πώς εξηγεί την φοροδιαφυγή του (Vid)

Σε διευκρινίσεις προχώρησε ο Παύλος Χαϊκάλης, σχετικά με την έρευνα που διενεργεί το ΣΔΟΕ, καθώς δεν είχε κόψει τιμολόγιο για μια οικονομική συναλλαγή του 2007.

Για πολιτική σκοπιμότητα κάνει λόγο ο ηθοποιός και βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης όσον αφορά την δημοσιοποίηση του ονόματός του από το ΣΔΟΕ αναφορικά με την απόκρυψη ποσού της τάξεως των 55.000 ευρώ. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν απέκρυψε σκόπιμα το ποσό αυτό.

Ο κ. Χαϊκάλης με δηλώσεις του ανέλαβε τις  ευθύνες του για τη φορολογική παράβαση συνολικού ύψους 45.000 ευρώ, όπως είπε, (55.000 ευρώ αναφέρει το ΣΔΟΕ) για τη χρήση του 2007.

Σύμφωνα με τον ίδιο επρόκειτο για δύο αποδείξεις, για διαφημιστικό σποτ στην επαρχία που όμως δεν παίχτηκε και εκ παραδρομής δεν κόπηκε το συγκεκριμένο τιμολόγιο.

"Δεν είναι προϊών ξεπλύματος μαύρου χρήματος" είπε, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι πρόκειται φορολογική παράβαση, υπογραμμίζοντας ότι  δεν έγινε σκόπιμα.

"Ναι, φταίω. Πρόκειται για 45.000 ευρώ, τα οποία έλαβα από διαφήμιση και θα τα πληρώσω", είπε μιλώντας στο τηλεοπτικό δελτίο του ΣΚΑΙ.

Όπως είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ έχει δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις στο ΣΔΟΕ εδώ και έξι μήνες και η  αποσπασματική δημοσιοποίηση του ονόματός τους ενέχει πολιτική σκοπιμότητα.

Επιπλέον ο κ. Χαϊκάλης ανέφερε ότι το 2007 είχε δηλώσει στην εφορία τα πολλαπλάσια έσοδα.

"Δήλωσα 120.000 ευρώ και να κρύψω 15.000 το θεωρώ κουταμάρα", είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Όργιο φοροδιαφυγής: Στη φάκα του ΣΔΟΕ γιατροί, επιχειρηματίες, πολιτικοί και μέντιουμ

SHARE: