Πάιατ: Σε ιστορικό υψηλό η αμυντική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ

Πάιατ: Σε ιστορικό υψηλό η αμυντική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ
Ο Τζέφρι Πάιατ Eurokinissi

"Η Ελλάδα είναι από τους ισχυρότερους στρατιωτικούς συμμάχους των ΗΠΑ στην Ευρώπη", αναφέρει σε δήλωσή του ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην χώρα μας

“Η αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας βρίσκεται σε ιστορικό υψηλό και είναι από τις ισχυρότερες στην Ευρώπη”, αναφέρει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην χώρα μας, Τζέφρι Πάιατ.

Οι ΗΠΑ έχουν καλωσορίσει στο ανώτατο επίπεδο το ενδιαφέρον της Ελλάδας για την αγορά F-35, έχουν δείξει την υποστήριξή τους και συνεργάζονται για ένα μελλοντικό πρόγραμμα προμήθειας, το οποίο θα ενισχύσει τις αμυντικές δυνατότητες της χώρας, θα εξασφαλίσει την διαλειτουργικότητα με τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ και θα βελτιώσει την σταθερότητα στην περιοχή, αναφέρει απαντώντας σε δημοσιεύματα ο κ. Πάιατ.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό διπλωμάτη, οι ΗΠΑ είναι περήφανες για την συνεργασία τους με την Ελλάδα στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας και εργάζονται καθημερινά για την προώθησή της, ενώ, όπως τονίζει κλείνοντας, η απόκτηση των F-35 είναι μια πολυετής διαδικασία, η οποία θα βασιστεί στην επιτυχία του προγράμματος αναβάθμισης των F-16 σε Viper.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα