Παλιό ΠΑΣΟΚ το Ορθόδοξο στο NEWS 24/7: “Η επιστροφή στον Ανδρέα μέχρι πριν 2 χρονια ηταν ανεκδοτο”

Παλιό ΠΑΣΟΚ το Ορθόδοξο στο NEWS 24/7: “Η επιστροφή στον Ανδρέα μέχρι πριν 2 χρονια ηταν ανεκδοτο”
Οι προφητικοί πυρηνάρχεις του Παλιού ΠΑΣΟΚ του Ορθόδοξου Francesca Giaitzoglou Watkinson/NEWS 24/7

Το "Παλιό ΠΑΣΟΚ - Το Ορθόδοξο" τοποθετείται μέσω του NEWS 24/7 για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ. Η θέση του για την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και η στήριξη στον Παύλο Γερουλάνο.

Ήταν Μάιος  του 2016 όταν το NEWS 24/7 συναντούσε τους πυρηνάρχες που βρίσκονται πίσω από το Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το Ορθόδοξο, σε μια συνέντευξη που έριχνε φως στις θέσεις και τις πολιτικές διαστάσεις μιας σελίδας που μέχρι τότε φάνταζε απλά τρολάρισμα.

Πέντε χρόνια πριν ανοίξει ο κύκλος συζητήσεων και εξελίξεων γύρω από τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ που απέκτησαν πρόσθετο ενδιαφέρον μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, οι άνθρωποι του διαδικτυακού “κινήματος”, έλεγαν στο NEWS 24/7, σχολιάζοντας τη μέλλουσα πορεία που θα ακολουθούσε το Κίνημα Αλλαγής:

“Είτε το Κίνημα θα βγει στην παρανομία, στην περήφανη χλεύη του

Προφητική διατύπωση θα έλεγε κανείς, παρότι το ΚΙΝΑΛ δεν έφτασε στο 3%, αλλά κατέλαβε 8,10% με 22 έδρες. Ισχνό αποτέλεσμα για τη δυναμική και την ιστορία της παράταξης, αλλά μεγαλύτερο από τις προβλέψεις, λόγω κυρίως των προσπαθειών της Φώφης Γεννηματά. Την ίδια ώρα, οι εσωκομματικές διεργασίες στο ίδιο το κόμμα, αναδεικνύουν τις διαφορετικές τάσεις, αλλά και τις φωνές επιστροφής προς τις αξίες της “Αλλαγής” του 1981. Το 2017 άλλωστε, οι άνθρωποι του Παλιού ΠΑΣΟΚ, και με αφορμή την 43η επέτειο από την ιστορική ιδρυτική διακήρυξη του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, έστελναν επιστολή παρέμβασης σχετικά με το πού οδεύει το κόμμα σήμερα, στην οποία υπογράμμιζαν εμφατικά:

“προτείνουμε την ολική επαναφορά του όρου ΠΑ.ΣΟ.Κ στο ΠΑ.ΣΟ.Κ, την επιστροφή στις ιδρυτικές του αξίες, την ανακήρυξη της πρωθυπουργίας του Ηγέτη μας ως περιόδου Κρατικής Ευημερίας, την επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ με ενεργοποίηση της λαϊκής βάσης και τέλος την τοποθέτηση του εξαίρετου συντρόφου Κώστα Λαλιώτη ως μεταβατικού προέδρου του Κινήματος, του μοναδικού που θα μπορούσε να εγγυηθεί τη μελλοντική ανέλιξη στον προεδρικό θώκο, ενός ΠΑΣΟΚικού Indigo, προερχόμενου από την Παπανδρεϊκή σπορά των 80’s – 90’s”.

Θυμίζουμε βέβαια πως το Παλιό ΠΑΣΟΚ έχει στηρίξει ανοιχτά τον Παύλο Γερουλάνο στις δημοτικές εκλογές του 2019, ενώ ο ίδιος έδωσε το “παρών” στη δεύτερη εκδήλωση που διοργάνωσε το Παλιό ΠΑΣΟΚ το Ορθόδοξο για την παρουσίαση του βιβλίου των σοσιαλιστικών ιστοριών. Παρακάτω οι πράσινοι “πυρηνάρχες” απαντούν για την υποψηφιότητα του Γ. Παπανδρέου, για τις τάσεις επιστροφής στις αξίες που διατύπωσε ο Ανδρέας Παπανδρέου στα έτη πριν το ’81 αλλά και στην πρώτη διακυβέρνησή του, αλλά και σχετικά με τον ποιον υποψήφιο οι ίδιοι θα στήριζαν έναντι των υπολοίπων.

Αυτή τη στιγμή διαφαίνεται πως υπάρχει μια εσωτερική κόντρα τάσεων ανάμεσα στους υποψηφίους του ΚΙΝΑΛ, ωστόσο όλοι πλέον επικαλούνται τις παραδοσιακές αξίες του ΠΑΣΟΚ. Τελικά αισθάνεστε δικαιωμένοι για όσα λέγατε τα τελευταία χρόνια;

Από το 2017 έως σήμερα, σε κάθε δημόσια παρέμβασή μας τονίζουμε ότι «2021 ΕΡΧΟΜΑCΤΕ», έχουμε ζητήσει με επιστολές μας, στη βάση και την ηγεσία του Κινήματος, την επιστροφή στο όνομα και τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, τα παραπάνω δεν είναι ένα κενό γράμμα. Δεν εδράζονται στην τυφλή λατρεία, με σκοπό την πρόκληση παβλοφιανής (pavlovian) αντίδρασης στα παλαιοπασοκικά zombies. Αντίθετα, αφορούν το λυσσώδες ράπισμα της Δεξιάς, μέσα από την ανασύνταξη της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης. Οι εσωτερικές ζυμώσεις του συμπήγματος ΚΙΝΑΛ, έχουν έρθει ως απότοκος των παρεμβάσεών μας στη δημόσια σφαίρα και θα σπαταλήσουμε όλα τα νοητικά πυρομαχικά μας ώστε να επικρατήσει το αυτονόητο.

Έχετε έρθει σε ανοιχτή συνεργασία με τον κ. Γερουλάνο. Πώς κρίνετε την τωρινή του υποψηφιότητα; Είναι το πρόσωπο που θα στήριζε στην εν λόγω διαδικασία το Παλιό ΠΑΣΟΚ και αν όχι με ποιον θα μπορούσατε να συνταχθείτε περισσότερο από τους υπάρχοντες υποψηφίους;

Είναι γεγονός πως ο Παύλος Γερουλάνος συμμετείχε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, ασπαζόμενος την πολιτική πλατφόρμα του Παλαιού ΠΑΣΟΚ και έτσι έλαβε το χρίσμα από τη σελίδα, αποκομίζοντας ένα σεβαστό εκλογικό αποτέλεσμα στο δήμο Αθηναίων. Θεωρούμε πως η πολιτική παρουσία του προσεγγίζει εξαιρετικά μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική – προοδευτική πρόταση, με το βλέμμα στραμμένο στις ανάγκες του παρόντος και του μέλλοντος όπως αυτές επιτάσσονται από τα προτάγματα της εποχής.

Θεωρούμε πως η παρουσία του κ. Γερουλάνου στην ηγεσία θα εξασφαλίζει την ανοδική πορεία του κινήματος, έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος μιας σύγχρονης προοδευτικής διακυβέρνησης με κεντρικό πόλο το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Εν κατακλείδι, εκτός από την υποψηφιότητα του Παύλου Γερουλάνου, είναι δεδομένο και αδιαπραγμάτευτο για εμάς, πως δε θα αφήσουμε να επικρατήσει κανείς υποψήφιος που έχει απεμπολήσει την προοδευτική κληρονομιά της δημοκρατικής παράταξης και έχει ως στόχο τη σύμπλευση με το συντηρητικό πόλο, προφασιζόμενος μια κάλπικη εθνική συνεννόηση στη βάση της κατάκτησης οφφικίων και αξιωμάτων.

Αντιστοίχως πώς κρίνετε την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου. Θα διαβλέπατε μια ενδεχόμενη νίκη του και τι θα μπορούσε να σημάνει αυτό;

Η πολιτική είναι ένα τεράστιο σαράκι που σε κατατρώγει. Ακόμα και ένα σοσιαλιστή μύστη όπως είναι ο Γιώργης. Παλεύει για την υστεροφημία του και για την πολιτική επιβίωση καθώς η απόσυρση της Φώφης άλλαξε εντελώς τις εσωκομματικές ισορροπίες. Εξάλλου η οικογενειακή παράδοση εμπεριέχει την έννοια της επανόδου. Το δυναμικό comeback, για να αποκτήσει βαρύτητα η ιδέα της “Νέας Αλλαγής”, πρέπει να συνοδευτεί από ουσιαστικές, πολιτικές δεσμεύσεις.

Συμπυκνωμένα: Επιστροφή στο όνομα και τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ, ρητή αναφορά στη διαχείριση των χρεών του Κινήματος, προετοιμασία για την επόμενη μέρα – με την ανατολή της Παπανδρεϊκής Σποράς (οι λεγόμενοι millennials). Όταν επιζητείς την ψήφο των πολιτών, καλό είναι , τα του Οίκου σου να είναι σε μία τάξη.

Οι προφητικοί πυρηνάρχεις του Παλιού ΠΑΣΟΚ του Ορθόδοξου Francesca Giaitzoglou Watkinson/NEWS 24/7
 

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version