Παπαδημούλης: “Δικογραφία 2.000 σελίδων για τον Λαγό – Το Ευρωκοινοβούλιο παραδέχτηκε καθυστέρηση της κυβέρνησης”

Παπαδημούλης: “Δικογραφία 2.000 σελίδων για τον Λαγό – Το Ευρωκοινοβούλιο παραδέχτηκε καθυστέρηση της κυβέρνησης”
Ο Γιάννης Λαγός Eurokinissi

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι είχε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι είχε την Τετάρτη ο Αντιπρόεδρος του ΕΚ και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με την άρση ασυλίας του Ευρωβουλευτή, Ιωάννη Λαγού να κατέχει περίοπτη θέση στην ατζέντα της συζήτησής τους.

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απέδωσε τις καθυστερήσεις στο συγκεκριμένο θέμα καθυστερημένη λήψη από το ΕΚ του επίσημου αιτήματος από την κυβέρνηση, τονίζοντας μάλιστα πως το αίτημα συνοδεύτηκε με αποστολή δικογραφίας “2 χιλιάδων σελίδων στα ελληνικά”, οι οποίες και έπρεπε να μεταφραστούν, προκαλώντας νέες πρόσθετες καθυστερήσεις στη διαδικασία.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης από την πλευρά του, τόνισε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες άρσης της ασυλίας εντός του Ευρωκοινοβουλίου, δεδομένου ότι η συνέχιση της συμμετοχής του στο έργο του Ευρωκοινοβουλίου προκαλεί το κοινό αίσθημα και αποτελεί σοβαρό πλήγμα για τους δημοκρατικούς θεσμούς. Παράλληλα, καλωσόρισε την επίσημη έναρξη των διαδικασιών από την Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου (JURI) και ζήτησε από τον Πρόεδρο Σασόλι την ανάγκη για επίσπευση της διαδικασίας το ταχύτερο δυνατό.

Ο Πρόεδρος του ΕΚ πάντως, σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη, υπογράμμισε το προσωπικό του ενδιαφέρον για την υπόθεση και συμφώνησε στην ανάγκη η διαδικασία να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς και με σεβασμό στο ισχύον νομικό πλαίσιο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα