Παπαδημούλης: Ελπίζω στο Eurogroup να υπάρξει δρόμος, για την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη

Παπαδημούλης: Ελπίζω στο Eurogroup να υπάρξει δρόμος, για την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη

"Χρειάζεται περισσότερη σαφήνεια και τόλμη και από την Κομισιόν. Διότι έχετε περίσσευμα διαπιστώσεων και έλλειμμα προτάσεων", είπε στην ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε στη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο και στο πλαίσιο Συζήτησης με τίτλο "Έγγραφο προβληματισμού σχετικά με την εμβάθυνση της ΟΝΕ έως το 2025".

Την Κομισιόν εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρός της και Αρμόδιος Επίτροπος για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο, Βάλντις Ντομπρόβσκις, και ο αρμόδιος Επίτροπος για τις οικονομικές και χρηματοπιστωτικές υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης έκανε την ακόλουθη παρέμβαση:

"Κύριε Ντομπρόβσκις και κ. Μοσκοβισί,

Πώς και πότε θα ενισχυθεί ο δημοκρατικός έλεγχος και η ευρωπαϊκή λογοδοσία του Eurogroup;

Ως πότε το Eurogroup θα αποφασίζει πίσω από κλειστές πόρτες; Ελπίζω μεθαύριο, στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, και με τη συμβολή της Κομισιόν, να υπάρξει ένας δρόμος, που θα επιτρέψει στην Ελλάδα, τη χώρα μου, να επιστρέψει σε μια δίκαιη και ισχυρή ανάπτυξη. Νομίζω ότι αυτός είναι ένας στόχος όχι μόνο ελληνικός, αλλά και ευρωπαϊκός.

Χρειάζεται όμως, περισσότερη σαφήνεια και τόλμη και από την Κομισιόν. Διότι έχετε περίσσευμα διαπιστώσεων και έλλειμμα προτάσεων. Χρειαζόμαστε νέες, τολμηρές λύσεις, με ενίσχυση της ανάπτυξης, της πολιτικής διακυβέρνησης, της διαφάνειας, της δημοκρατικής λογοδοσίας και της αλληλεγγύης, σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Χρειάζεται περισσότερη πολιτική και δημοκρατική Ευρώπη, όχι μόνο Αγορά. Και για να γίνει αυτό, χρειάζεται να ενισχυθεί -και όχι να αποδυναμωθεί- ο ρόλος και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Κομισιόν. Και να συγκροτηθεί επιτέλους και ένα 'Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο'. Ευχαριστώ".

Δείτε το βίντεο με τη δήλωση του κ. Παπαδημούλη:

SHARE: