Παπαγγελόπουλος: Θα κάνω αποκαλύψεις, σε Προανακριτική και Ειδικό Δικαστήριο

Παπαγγελόπουλος: Θα κάνω αποκαλύψεις, σε Προανακριτική και Ειδικό Δικαστήριο
Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην Βουλή Eurokinissi

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης είπε από το βήμα της Βουλής ότι η δίωξη του είναι πολιτική και στοχεύει την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αιχμές για τους εισαγγελικούς λειτουργούς που του καταλόγισαν παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη.

Αποκαλύψεις για τους εισαγγελείς που του καταμαρτυρούν παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη στην ομιλία του στην Βουλή και στην συζήτηση για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου του, «υποσχέθηκε» ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Όπως δήλωσε οι αποκαλύψεις αυτές θα γίνουν όταν θα καταθέσει στο πλαίσιο της Προανακριτικής Επιτροπής προκειμένου να ανατρέψει το κατηγορητήριο.  Μάλιστα είπε ότι «εύχομαι ολόψυχα να πάω στο Ειδικό Δικαστήριο, για να συνεχίσω να σας βασανίζω με την υπόθεση αυτή», εστιάζοντας κυρίως στην πτυχή της Novartis.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, επισήμανε ότι δεν επιθυμεί να μιλήσει για όλα αυτά στο κοινοβούλιο. Επανέλαβε όμως αρκετές ότι εφόσον προχωρήσει η διαδικασία δεν θα έχει άλλη επιλογή. Χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επισήμανε ότι η παραπομπή του είναι «τρομακτική εμπειρία για μένα και την οικογένεια μου. Αλλά και μία ευκαιρία για την Ελλάδα» τονίζοντας «θα υπάρξουν πολλές ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις». Αναφέρθηκε μάλιστα στην Ν.Δ λέγοντας πως «προσπαθείτε να με σπιλώσετε και να σπιλώσετε μια κυβέρνηση».

Για τους εισαγγελείς

Στο στόχαστρο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου βρέθηκαν η δικαστικοί Γεωργία Τσιατάνη, ο Παναγιώτης Αθανασίου, ο Γιάννης Αγγέλης και η Ελένη Ράϊκου. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως «ο Αγγελής και η Ράϊκου είναι αγαπημένοι της Ν.Δ και του ΚΙΝ.ΑΛ». Επίσης σημείωσε πως «η κ.Τσατάνη είναι σύζυγος και μητέρα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας» η οποία «μου ζήτησε να την βοηθήσω για να γίνει εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και μετά με κατήγγειλε». Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος πρόσθεσε πως «όσα μου εκμυστηρεύτηκε η κυρία Τσατάνη θα τα αποκαλύψω στην Προανακριτική Επιτροπή». Πρόσθεσε πάντως ότι η Γ.Τσιατάνη του είχε ζητήσει συναντήσεις και σημειώνοντας πως «πρέπει να είμαι μάστορας στον εκβιασμό ώστε τα θύματα του εκβιασμού μου να επιζητούν την παρέα μου».

Για τον Παναγιώτη Αθανασίου υποστήριξε ότι κατέθεσε  «σωρεία ψεμάτων που δεν αντέχουν στην λογική» τονίζοντας πως «είπε ότι δεν έχει ακούσει ούτε από εμένα ούτε από κανέναν το όνομα Ρασπούτιν». Άφησε αιχμές όμως για την θητεία του ως οικονομικού εισαγγελέα λέγοντας πως «προσπαθεί να ξεπλύνει το μεγάλο σκάνδαλο της φοροδιαφυγής της Λίστας Λαγκάρντ» ενώ «για τις διώξεις κατά του κ.Σάλλα έχει ενδιαφέρον να κληθεί και ο κ.Σάλλας» ώστε να ξεκαθαριστεί το τοπίο. Ο Δ.Παπαγγελόπουλος αναρωτήθηκε «πώς μπορεί ένας εισαγγελέας να κατασκευάσει στοιχεία για φοροδιαφυγή; Μιλάμε για έγγραφα και εισοδήματα». Επίσης συσχέτισε την κατάθεση με την άρνησή του να συμφωνήσει στην παράταση της θητείας του Αθανασίου. Σημείωσε χαρακτηριστικά πως  «του είπα ότι δεν μπορεί να ανανεωθεί η θητεία δεν μπορεί να μείνει στην θέση του οικονομικού εισαγγελέα για 6 χρόνια».

Για την Ελένη Ράϊκου σημείωσε πως «όταν ανακαλύφθηκε ότι στον λογαριασμό της υπήρχαν εμβάσματα της Novartis πανικοβλήθηκε» αφού ήταν αρμόδια για την έρευνα της υπόθεσης. Έτσι – σύμφωνα με τον Δ.Παπαγγελόπουλο – μετά από 18 μήνες «άρχισε να διαρρέει ότι υπάρχει ένας Ρασπούτιν στον χώρο της δικαιοσύνης». Σημείωσε ότι η Ε.Ράϊκου «είχε ενημερωθεί ότι θα παραλάμβανε ονόματα γιατρών που τα έπαιρναν από την Novartis. Άρα ήξερε για τα εμβάσματα και ήξερε ότι δεν θα μπορούσε να τα καλύψει». Όσον αφορά τον Γ.Αγγέλη επισήμανε ότι είχε γνώση των στοιχείων της υπόθεσης Novartis και για τον λόγο αυτό οι καταθέσεις του ειναι αντιφατικές. Είπε παράλληλα ότι  έχει ευθύνες για την καθυστέρηση της διερεύνησης.

Αναφερόμενος στη κατάθεση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος υποστήριξε ότι ο επιχειρηματίας φέρονταν παράλογα και «πίστευε ότι όλοι οι εισαγγελείς και οι δικαστές είναι αντισημίτες». Μάλιστα αναφέρθηκε στην συνάντηση που έγινε στο γραφείο του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά λέγοντας ότι από την πλευρά του Ισραήλ είχε ζητηθεί διαμεσολάβηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα