Παπαντωνίου για προανακριτική: Συκοφαντούν εμένα, το ΠΑΣΟΚ και τον Σημίτη

Παπαντωνίου για προανακριτική: Συκοφαντούν εμένα, το ΠΑΣΟΚ και τον Σημίτη
Διεθνές Συνέδριο, "Greece Forward II", που συνδιοργανώνουν το ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη και το FEPS, με θέμα την προσφυγική κρίση, την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016. Την έναρξη του συνεδρίου κήρυξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ συμμετείχαν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστα Σημίτης, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάσιμο Ντ' Αλέμα κ.α. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ο πρώην υπουργός Γ. Παπαντωνίου κατέθεσε υπόμνημα στη Βουλή ενόψει της Προανακριτικής υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις εναντίον για τα εξοπλιστικά και ότι συκοφαντείται επειδή έβαλε τη χώρα στο ευρώ

Επιχείρηση «συκοφάντησης» του ιδίου και τιμωρίας της κυβέρνησης Σημίτη για τα «επιτεύγματά» τους και συγκεκριμένα για την ένταξη στο ευρώ, χαρακτηρίζει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου την προανακριτική επιτροπή που αναμένεται να συγκροτηθεί αύριο στη Βουλή για την υπόθεση των Εξοπλιστικών.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας και Εθνικής Οικονομίας της κυβέρνησης Σημίτη ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο για την υπόθεση απέστειλε τετρασέλιδο υπόμνημα στη Βουλή ενόψει τη αυριανής συζήτησης της πρότασης των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για σύσταση προανακριτικής. Καταγγέλλει, μάλιστα επιχείρηση συκοφάντησής του από τη συμπολίτευση για λόγους πολιτικών σκοπιμοτήτων και υπογραμμίζει ότι έχει ήδη προσφύγει και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Η πρωτοβουλία της κυβερνητικής πλειοψηφίας να ζητήσει την σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για έξι δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή επιβεβαιώνει ότι μοναδικός στόχος είναι η συκοφάντηση» αναφέρει ο κ. Παπαντωνίου και ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη «άμεσης ή έμμεσης συμμετοχής» του στην τέλεση αδικημάτων. Σχολιάζει, μάλιστα, τους αναφορές της πρότασης της συμπολίτευσης στους λογαριασμούς της οικογένειάς του στην  τράπεζα HSBC σημειώνοντας ότι πρόκειται για «κίνηση απόγνωσης» «Το άνοιγμα λογαριασμού από την σύζυγό μου απέδειξε ότι μετά την κατάθεση το 2000 ούτε ένα ευρώ δεν προστέθηκε στο αρχικό ποσό (1,3 εκατ. ευρώ). Κατά συνέπεια καμία απολύτως σχέση δεν μπορεί να υπάρχει ανάμεσα σε αυτόν τον λογαριασμό και τη θητεία μου στο ΥΠΕΘΑ».

Επιδιώκεται συκοφάντηση του ΠΑΣΟΚ και τιμωρία της κυβέρνησης Σημίτη

Ο κ. Παπαντωνίου κατηγορεί ταυτόχρονα τον πρωθυπουργό ότι επιχειρεί να συκοφαντήσει όχι μόνο τον ίδιο αλλά το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση Σημίτη. Στηρίζει, μάλιστα, τους ισχυρισμούς του σε όσα ανέφερε ο κ. Τσίπρας σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση του στη Βουλή πριν από 10 ημέρες.

Ειδικότερα κατηγορεί τη συμπολίτευση και τον πρωθυπουργό ότι επιδιώκει: α) την  επικοινωνιακή κάλυψη του αδιεξόδου της πολιτικής της κυβέρνησης, όπως προκύπτει από την εξέλιξη της οικονομίας και την συσσώρευση προβλημάτων με αιχμή την τρέχουσα διαπραγμάτευση με τους δανειστές, β) τη στοχοποίηση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης, γ) την «τιμωρία» της κυβέρνησης Σημίτης, και ειδικότερα η δική του, για την επιτυχή διαδρομή της ελληνικής οικονομίας εκείνη την περίοδο: δραστική μείωση του πληθωρισμού, υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, μεγάλα έργα υποδομών. Επιστέγασμα της τεράστιας προσπάθειας που είχε καταβάλλει τότε η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός ήταν η ένταξη στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, την Οικονομική και Νομισματική Ένωση». «Αυτό είναι το έγκλημα για το οποίο πληρώνουμε το τίμημα της κατασυκοφάντησης. Η επιτυχία και κατ επέκταση η πρόοδος της χώρας δεν συγχωρέθηκαν» καταλήγει.

Το πλήρες κείμενο του υπομνήματος Παπαντωνίου:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα