Παράδοση-παραλαβή ΥΠΕΣ: Ο Θεοδωρικάκος διαψεύδει ρήξη με Μητσοτάκη

Παράδοση-παραλαβή ΥΠΕΣ: Ο Θεοδωρικάκος διαψεύδει ρήξη με Μητσοτάκη
O Μάκης Βορίδης παραλαμβάνοντας το Υπουργείο από τον απερχόμενο Υπουργό, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Ότι θα υπάρξει συνέχεια στο έργο του υπουργείου Εσωτερικών διαβεβαίωσε ο Μάκης Βορίδης, ενώ ο Τάκης Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε "ανάξια σχολιασμού" δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για κρίση στις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό

Τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει συνέχεια στο μεταρρυθμιστικό έργο του Υπουργείου Εσωτερικών παρείχε ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης παραλαμβάνοντας το Υπουργείο από τον απερχόμενο Υπουργό, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι δεν θα υπάρξει η παραμικρή ασυνέχεια και ανακοίνωσε ότι ήδη έχει δώσει εντολή για να κατατεθεί άμεσα η απαιτούμενη δήλωση στη Βουλή προκειμένου να συνεχισθεί η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις προσλήψεις στο δημόσιο και τον εκσυγχρονισμό του ΑΣΕΠ, χωρίς καθυστερήσεις.

Ο κ. Βορίδης επισήμανε ότι για τον ίδιο αποτελεί δέσμευση η εφαρμογή του προγράμματος της ΝΔ και στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσει το «σπουδαίο», όπως το χαρακτήρισε, έργο που έχει συντελεστεί.

«Ερχόμαστε να συνεχίσουμε ένα πολύ πετυχημένο έργο», επισήμανε και ο Υπουργός Αναπληρωτής Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, ο οποίος τόνισε ότι ήδη έχει δοθεί εντολή για την καταγραφή και αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις χθεσινές φυσικές καταστροφές σε Δήμους των Σερρών.

Ο κ. Θεοδωρικάκος παραδίδοντας το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις και στο έργο που έχει γίνει στους τελευταίους 18 μήνες, ξεκαθάρισε ότι η σχέση του με τον πρωθυπουργό, τον οποίο ευχαρίστησε, είναι πανίσχυρη και διαχρονική και χαρακτήρισε ανάξια σχολιασμού δημοσιεύματα περί του αντιθέτου. “Δεν θα τηρήσω την παράδοση σε ανασχηματισμούς όπου υπουργοί που αποχωρούν εκφράζουν πικρίες και διατυπώνουν κριτικές, γιατί αυτά θεωρώ ότι δεν εκφράζουν κανέναν, δεν αρμόζουν στην αξιοπιστία της πολιτικής και μειώνουν την αξία εκείνων που τα λένε. Ακούω και διαβάζω διάφορα χθες και σήμερα για δήθεν προβλήματα στη σχέση μου με τον Πρωθυπουργό. Θέλω να καλέσω όσους κάνουν τέτοιες αναφορές να σοβαρευτούν”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τάκης Θεοδωρικάκος και συνέχισε:

“Δεν θα τηρήσω την παράδοση σε ανασχηματισμούς όπου υπουργοί που αποχωρούν εκφράζουν πικρίες και διατυπώνουν κριτικές, γιατί αυτά θεωρώ ότι δεν εκφράζουν κανέναν, δεν αρμόζουν στην αξιοπιστία της πολιτικής και μειώνουν την αξία εκείνων που τα λένε.  Ακούω και διαβάζω διάφορα χθες και σήμερα για δήθεν προβλήματα στη σχέση μου με τον Πρωθυπουργό. Θέλω να καλέσω όσους κάνουν τέτοιες αναφορές να σοβαρευτούν. σχετίζεται με τη συχνότητα αλλά με την ποιότητα της μεταξύ μας συνεργασίας και της επικοινωνίας μας. Οικοδομήθηκε σε πολύ δύσκολες εποχές. Από την περίοδο που διετέλεσα σύμβουλος στρατηγικής του σημερινού Πρωθυπουργού, προτού εκλεγεί καν Πρόεδρος της ΝΔ. Από την εποχή, πριν από τέσσερα χρόνια που με αξιοποίησε ως σύμβουλο στρατηγικής στη δική του καμπάνια και στη συνέχεια ως επικεφαλής Στρατηγικής της παράταξής μας, τη στρατηγική της ενότητας και διεύρυνσης της ΝΔ και της Συμφωνίας Αλήθειας με την κοινωνία και τους πολίτες. Γι’ αυτό ακριβώς χθες μίλησα για τον υπέροχο κόσμο της ΝΔ, τον οποίο ευχαρίστησα.

Με συνέδεσε με τον πρόεδρο το μεταρρυθμιστικό του πρόταγμα και μια διαχρονική αξία που τονίζει και επαγγέλλεται ο ιδρυτής της παράταξης Κωνσταντίνος Καραμανλής στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος, ότι «η ΝΔ υπόσχεται ότι θα υπηρετεί πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του έθνους, που βρίσκονται πέρα και πάνω από παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του κέντρου και της Αριστεράς.

Ο πρόεδρος και Πρωθυπουργός με τίμησε με την ανάδειξη σε βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ και στη συνέχεια με τα καθήκοντα του Υπουργού Εσωτερικών. Συνεπώς εκείνος μου έδωσε τη δυνατότητα να παράξω εδώ ένα πολύ ουσιαστικό, δημιουργικό έργο για τους πολίτες. Και γι’ αυτό τον ευχαριστώ.

Διάφορα που ακούστηκαν και γράφτηκαν για τρέχοντα θέματα (όπως η νομοθετική ρύθμιση για τις 120 δόσεις και διάφορα συναφή), είναι ανάξια σχολιασμού. Αλλά για να τελειώνουμε: Ως υπουργός Εσωτερικών ακολούθησα πάντα και εφήρμοσα την πολιτική της κυβέρνησης και τις κατευθύνσεις του Πρωθυπουργού. Πάντοτε, σε όλα τα θέματα, χωρίς καμία εξαίρεση”, ανέφερε χαρακτηριστικά..

Ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Θεόδωρος Λιβάνιος έκανε αναφορά στο έργο που έχει γίνει και σημείωσε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ευθεία αναφορά στην καθημερινότητα των πολιτών.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, χαρακτήρισε ουσιαστικότατο και σημαντικό το έργο που έχει παραχθεί το οποίο έχει σχέση, όπως είπε, και με την καθημερινότητα αλλά σε πολλές περιπτώσεις και με το μέλλον του τόπου.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα