Παραιτούνται αλλά ψηφίζουν το Μνημόνιο Βορίδης-Γεωργιάδης

Παραιτούνται αλλά ψηφίζουν το Μνημόνιο Βορίδης-Γεωργιάδης
O πρόεδρος Γιώργος Καρατζαφέρης ανακοινώvει τους υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους μεταξύ των οποίων και τον υποψήφιο για την Περιφέρεια Αττικής.(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Πολιτικός σεισμός στη χώρα. Στη διάθεση του Λουκά Παπαδήμο οι παραιτήσεις των 4 υπουργών του ΛΑΟΣ, με επιστολή Καρατζαφέρη

Τις παραιτήσεις τους στον Λουκά Παπαδήμο υπέβαλαν οι τέσσερις υπουργοί του ΛΑΟΣ, που συμμετείχαν στην κυβέρνηση.

Πρόκειται για τον υπουργό Μεταφορών Μάκη Βορίδη, τον υφυπουργό Ανάπτυξης με αρμοδιότητα τη Ναυτιλία Άδωνι Γεωργιάδη, τον αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας Γιώργο Γεωργίου και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριο Ροντούλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, με την οποία έθεσε στη διάθεση τις παραιτήσεις των υπουργών του.

Οι Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης παραιτήθηκαν, αλλά ξεκαθάρισαν ότι θα ψηφίσουν το Μνημόνιο 2.

Έφυγε πρώτος ο Ροντούλης

Λίγο αργότερα, φάκελο με επιστολή παραίτησής του από τα κυβερνητικά καθήκοντά του επέδωσε στο γραφείο του πρωθυπουργού ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριος Ροντούλης.

“Εξοχότατε κ. Πρόεδρε,

Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, θεωρώ την παραμονή μου στην κυβέρνηση ασύμβατη με την διαμορφωθείσα πραγματικότητα.

Συνεπώς, νιώθω υποχρεωμένος να προχωρήσω στην υποβολή της παραίτησής μου, διατηρώντας στο ακέραιο την εκτίμηση και το σεβασμό έναντι του προσώπου Σας.

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε, γεγονός που μου έδωσε τη δυνατότητα, έστω  για βραχύ χρονικό διάστημα, να αγωνιστώ για την ανόρθωση του πρωτογενούς τομέα της ελληνικής οικονομίας από τη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ιδιαιτέρως δε μάλιστα για τον σκληρά εργαζόμενο κόσμο της κτηνοτροφίας” αναφέρει ο κ. Ροντούλης.

Είχε προηγηθεί συνέντευξη τύπου με τον Γιώργο Καρατζαφέρη να δηλώνει ότι με ομόφωνη απόφαση της ΚΟ του ΛΑΟΣ, δεν θα ψηφίσει τα νέα σκληρά μέτρα.

Όλα πλέον είναι ρευστά, ενόψει και της κρίσιμης ψηφοφορίας της Κυριακής, ενώ ήδη το υπουργικό συμβούλιο που ήταν να γίνει στις 17:00, αναβλήθηκε για τις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα