Παραιτήθηκε ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης - Αναλαμβάνει ο Ιωάννης Ταφύλλης

Ο Γιάννης Καπάκης - Φωτογραφία αρχείου
Ο Γιάννης Καπάκης - Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Γιάννης Καπάκης στον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη. Το ενδεχόμενο να αναβαθμιστεί η Γενική Γραμματεία σε υφυπουργείο εξετάζει το Μέγαρο Μαξίμου.

Συνεχίζεται ο κύκλος των αιφνίδιων αλλαγών στην ηγεσία όσων χειρίστηκαν την φωτιά στην Ανατολική Αττική.

Μετά την παραίτηση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα και το έκτακτο ΚΥΣΕΑ με τις αποφάσεις που έλαβε για την αντικατάσταση των Αρχηγών των Σωμάτων της Πυροσβεστικής και της Ελληνικής Αστυνομίας, σειρά είχε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, που είχε και τον κεντρικό συντονιστικό ρόλο.

Κατόπιν αυτών των εξελίξεων, το πρωί  της Δευτέρας ο Γενικός Γραμματέας της Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης επισκέφτηκε τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη και υπέβαλλε την παραίτησή του.

Όπως ανακοινώθηκε αμέσως μετά, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του NEWS 24/7, τη θέση του επικεφαλής της ΓΓΠΠ αναλαμβάνει ο Γιάννης Ταφύλλης.

Προς αναβάθμιση η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Νews24/7, εξετάζει το ενδεχόμενο αναβάθμισης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε υφυπουργείο που θα ανήκει στο υπουργείο Εσωτερικών. Σε μια τέτοια περίπτωση είναι πολύ πιθανόν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που σήμερα βρίσκεται στο υπουργείο Εσωτερικών με επικεφαλής αναπληρωτή υπουργό, να καταστεί εκ νέου αυτόνομο υπουργείο.

Η αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας, ωστόσο, σε μια τέτοια περίπτωση, θα πραγματοποιηθεί με τον ανασχηματισμό.

Το Μέγαρο Μαξίμου, τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει το ενδεχόμενο συνεννόησης με την αξιωματική αντιπολίτευση για την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Και αυτό παρότι αρμόδιες κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν την προσπάθεια να «σαμποταριστεί» μια τέτοια εξέλιξη από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, με τη δήλωση του Μάκη Βορίδη ότι η εθνική συνεννόηση έχει γίνει στάχτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γιάννης Ταφύλλης: Ποιος είναι ο νέος Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας

Ο Γιάννης Ταφύλλης νέος επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας

Φεύγει η Γενική Γραμματεία, έρχεται υπερ-όργανο Πολιτικής Προστασίας

SHARE: