Παραιτήθηκε ο Στάθης Παναγούλης από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, με θέμα την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2013/1/ΕΕ του Συμβουλίου για την τροποποίηση της οδηγίας σχετικά με τις λεπτομέρειες άσκησης του δικαιώματος του εκλέγεσθαι κατά τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τους πολίτες της Ένωσης που κατοικούν σε ένα κράτος μέλος του οποίου δεν είναι υπήκοοι στο ελληνικό δίκαιο, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, με θέμα την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2013/1/ΕΕ του Συμβουλίου για την τροποποίηση της οδηγίας σχετικά με τις λεπτομέρειες άσκησης του δικαιώματος του εκλέγεσθαι κατά τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από τους πολίτες της Ένωσης που κατοικούν σε ένα κράτος μέλος του οποίου δεν είναι υπήκοοι στο ελληνικό δίκαιο, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Παραιτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης, από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με επιστολή του το facebook, ωστόσο δηλώνει ότι στηρίζει ως βουλευτής την κυβέρνηση και το κυβερνητικό της έργο. Νέος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παναγιώτης Ρήγας

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης αποφάσισε να υποβάλει την παραίτησή του από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Την απόφασή του γνωστοποίησε ο ίδιος ο κ. Παναγούλης μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, όπου με επιστολή του προς την Κεντρική Επιτροπή επισημαίνει ότι ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση και το κυβερνητικό της έργο.

Η επιστολή παραίτησης είναι η εξής:

"Με την επιστολή μου αυτή, σας κάνω γνωστή την παραίτησή μου από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για τους εξής λόγους :

Κατά την τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία ασχολήθηκε με την κατάρτιση των Εκλογικών Συνδυασμών, αποφασίσθηκε να τοποθετηθώ μεταξύ της 10ης και της 12ης θέσης στη λίστα του ψηφοδελτίου της Β΄Αθηνών. Αυτή η τοποθέτηση έγινε διότι απεχώρησαν βουλευτές, οι οποίοι με την στάση τους ήταν υπαίτιοι, η Κυβέρνηση να ΜΗΝ συγκεντρώνει την απαιτούμενη πλειοψηφία, δημιουργώντας δικό τους πολιτικό φορέα και καθώς μετακινήθηκαν δύο βουλευτές σε άλλες εκλογικές περιφέρειες.

Με μεγάλη έκπληξη, διαπίστωσα, όταν ανακοινώθηκε ( τελευταίο απ΄όλα ) το ψηφοδέλτιο της Β΄Αθηνών ότι τοποθετήθηκα τελικά στην 17η θέση του ψηφοδελτίου. ΚΑΤΑΦΩΡΑ παραβιάστηκε η σύννομη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, με την παραπάνω «τακτική» που ακολουθήθηκε. Μετά τις αποχωρήσεις και μετακινήσεις των παραπάνω βουλευτών, βρισκόμουν με την ΝΟΜΙΜΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, μεταξύ της 10ης και 12ης θέσης. Εκ των υστέρων λοιπόν, τοποθετήθηκαν σε ευνοϊκότερες από εμένα θέσεις άτομα, τα οποία , τα ονόματά τους ούτε καν αναφέρθηκαν κατά την διάρκεια της παραπάνω συνεδρίασης.

Η παραπάνω μεθόδευση, κατά ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, προσβάλλει την μέχρι τώρα δημοκρατική και αγωνιστική μου διαδρομή στον πολιτικό βίο του τόπου, τους έμπρακτους αγώνες μου σε χαλεπούς καιρούς και την ιστορική διαδρομή ολόκληρης της οικογένειάς μου.

Αλγεινή εντύπωση μού προκαλεί το γεγονός ότι βουλευτές που κατά την τελευταία ΚΡΙΣΙΜΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ της Βουλής έριξαν την Κυβέρνηση, ψηφίζοντας συνειδητά «ΠΑΡΟΝ», τοποθετήθηκαν σε προηγούμενες θέσεις από εμένα. Έτσι επιβραβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, τους αγωνιστές και τη στάση αποτροπής χρεοκοπίας της χώρας;

Δεν διαμαρτυρήθηκα τότε, γιατί είχαμε μπροστά μας την μάχη των εκλογών, στην οποία συμμετείχα με αγωνιστικότητα και συνέπεια, καθ΄όλο το διάστημα της προεκλογικής εκστρατείας από γειτονιά σε γειτονιά, από σπίτι σε σπίτι.

Τίθενται λοιπόν τα εξής ερωτήματα :

- Πού βρέθηκαν οι «Αλεξιπτωτιστές» και ποιο «αόρατο» χέρι, τους τοποθέτησε σε ευνοϊκότερες θέσεις, από την δική μου ;

- Ποιες δυνάμεις είναι αυτές που ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΥΝ πρόσωπα, τα οποία ΕΡΡΙΞΑΝ την κυβέρνηση και οδήγησαν τον τόπο σε πρόωρες εκλογές ;

Για όλους τους παραπάνω λόγους ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΣ, ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ από την Κεντρική Επιτροπή εφόσον οι αποφάσεις της ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ και δεν γίνονται ΣΕΒΑΣΤΕΣ.

Επιθυμώ να δηλώσω στην Κεντρική Επιτροπή ότι ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, θα στηρίξω το Κυβερνητικό έργο και φυσικά, θα εξακολουθήσω να μάχομαι για τα λαϊκά συμφέροντα όπως σε όλη την πολιτική μου πορεία με συνέπεια κάνω.

Πιστεύω ότι δεν είναι καθόλου αργά να λειτουργούν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ τα όργανα του κόμματος και πάνω απ΄όλα η Κεντρική Επιτροπή όπως ορίζεται από τους κανόνες της".

Αντικαταστάτης του κ. Παναγούλη θα είναι ο Παναγιώτης Ρήγας

Ο Παναγιώτης Ρήγας θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Η γραμματεία από  νέα πρόταση του Αλέξη Τσίπρα θα είναι 15+2, σε αυτή θα συμμετέχουν σε αυτή οι Δραγασάκης, Τσακαλώτος και Μπαλτάς (Το +2 είναι οι πρόεδρος και γραμματέας). 

Η διήμερη συνεδρίαση του οργάνου, θα ολοκληρωθεί το απόγευμα με την εκλογή του γραμματέα και των μελών που θα συμπληρώσουν τα κενά στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE: