Παρακολούθηση Χατζηδάκη: “Δεν ήξερε ο πρωθυπουργός” η γραμμή του Μαξίμου

Παρακολούθηση Χατζηδάκη: “Δεν ήξερε ο πρωθυπουργός” η γραμμή του Μαξίμου
Κωστής Χατζηδάκης EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Αδιανόητο να υπονοείται ότι ο Κ. Μητσοτάκης γνώριζε για παρακολούθηση του Κ. Χατζηδάκη από την ΕΥΠ, υποστήριξε ο Γ. Οικονόμου. Έκανε λόγο για “ρυπαρά δίκτυα”, που θέλουν να γυρίσουν τη χώρα “στην εποχή των κασετών”.

Στη γραμμή πως δεν ήταν εν γνώση ή κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, παρακολούθηση οποιουδήποτε πολιτικού προσώπου, επιμένει το Μαξίμου, μετά το νέο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento περί υποκλοπών των επικοινωνιών του Κωστή Χατζηδάκη.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, ο κ. Χατζηδάκης ήταν “ο στόχος 5046c” της ΕΥΠ, με το κυριακάτικο φύλλο να παραθέτει αποσπάσματα από την έκθεση παρακολούθησής του. Μάλιστα, μεταξύ των στοιχείων αποκαλύπτεται και η επικοινωνία του με καναλάρχη.

Συγκεκριμένα, στο πρωτοσέλιδο του Documento, παρατίθεται και απόσπασμα από την έκθεση παρακολούθησης του υπουργού:

“Ο στόχος στη συνομιλία του με τον καναλάρχη στις 27/11/2020 εμφανίζεται ιδιαίτερα βοηθητικός σε θέμα το οποίο αναφέρεται ότι έχουν επικοινωνήσει διά ζώσης για φωτοβολταϊκά. Ο καναλάρχης ζητάει από τον στόχο να τον συστήσει στην ΕΥΔΑΠ και στις ανανεώσιμες της ΔΕΗ. Ο στόχος φαίνεται να μη θέλει να συνεχίσει τη συζήτηση τηλεφωνικώς και αναφέρει στον καναλάρχη ότι θα το κάνει άμεσα”.

Το Μαξίμου παρόλα αυτά επιμένει ότι “μένει να αποδειχθεί ο βαθμός αλήθειας” του δημοσιεύματος και μάλιστα κάνει λόγο για “ρυπαρά δίκτυα” που θέλουν να γυρίσουν την Ελάδα στην “εποχή των κασετών.” Κυρίως όμως επιχειρεί να κρατήσει εκτός του κάδρου τον κ. Μητσοτάκη.

Ειδικότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε:

“Η Κυβέρνηση, από τον περασμένο Αύγουστο κιόλας, έχει αναλάβει δραστικές πολιτικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη ριζική αντιμετώπιση τόσο των λογισμικών παρακολούθησης όσο και των συστημικών προβλημάτων στη λειτουργία της ΕΥΠ. Η ελληνική Δικαιοσύνη προχωρά τη διερεύνηση, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και των όσων σχετικών αναφέρονται σε αυτήν, με την αμέριστη συνδρομή των κρατικών αρχών, ώστε να διαλευκανθεί κάθε πτυχή, ακόμα και το εάν στο εσωτερικό της ΕΥΠ αναπτύχθηκαν δραστηριότητες εκτός πλαισίου. Από τη στιγμή, πάντως, που ο Πρωθυπουργός αντέδρασε, με το γνωστό τρόπο, στην περίπτωση της νόμιμης επισύνδεσης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη, είναι αδιανόητο να υπονοείται ότι τελούσε σε γνώση του ή, πολύ περισσότερο, ότι είχε δώσει εντολή να παρακολουθούνται άνθρωποι που συμπορεύεται μαζί τους επί δεκαετίες ή και κρατικοί αξιωματούχοι, μαζί με τους οποίους αντιμετώπισε επιτυχώς μείζονα ζητήματα για την Πατρίδα.”

Ο κ. Οικονόμου υποστήριξε επίσης ότι: “Κομβικό σκέλος της υπόθεσης αυτής είναι και η ύπαρξη ρυπαρών δικτύων, τα οποία συνεργάζονται με συγκεκριμένα ΜΜΕ, διοχετεύοντάς τους υλικό που μένει να αποδειχθεί ο βαθμός αληθείας του. Ο σκοπός αυτών των κυκλωμάτων είναι η μετατροπή της δημόσιας ζωής σε βούρκο και η επιστροφή σε αλήστου μνήμης εποχές, όταν η πολιτική στην Ελλάδα κινούνταν στο ρυθμό «κασετών».”

Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέληξε: “Η αλλαγή στην ηγεσία της ΕΥΠ και η ψήφιση σύγχρονης νομοθεσίας αποσκοπούν στο να θεραπεύσουν πληγές του παρελθόντος και να ενισχύσουν την Υπηρεσία στην επιτέλεση του κρίσιμου εθνικού της ρόλου. Η Ελληνική Δημοκρατία διαθέτει θεσμούς, νόμους και αρχές που θα φωτίσουν κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής. Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πολιτικά στον προηγούμενο αιώνα και δεν θα ανακοπεί η πορεία προόδου και αναβάθμισης της. Το συλλογικό και το πατριωτικό δεν θα υποταχθούν σε καμία επιδίωξη άλλου είδους, από όπου κι αν προέρχεται.”

Ηλιόπουλος: Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο πρωθυπουργός θα είχε ήδη παραιτηθεί”

Απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο έδωσε, για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος, τονίζοντας ότι “μετά τα στοιχεία για παρακολούθηση υπουργού από την ΕΥΠ και τα ψέμματα Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός οποιασδήποτε άλλης χώρας θα είχε παραιτηθεί”.

“Μέχρι προχθές ήμασταν συκοφάντες και έπρεπε να ντρεπόμαστε. Σήμερα που αποκαλύπτεται ότι ο κ. Χατζηδάκης ήταν επί τουλάχιστον έναν χρόνο ο στόχος 5046c της ΕΥΠ,  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν καταγγέλλει συκοφαντίες, Αισώπους και ψεύτικες λίστες, αλλά «ρυπαρά δίκτυα που δίνουν στοιχεία και  διοχετεύουν υλικό».

Πρόκειται για την πρώτη, έστω και δειλή, αποδοχή της ενοχής της κυβέρνησης για τη παρακολούθηση από την ΕΥΠ εκτός των κκ Κουκάκη και Ανδρουλάκη, και του κ. Χατζηδάκη.

Τελευταία γραμμή άμυνας, ότι ο κ. Μητσοτάκης δήθεν δεν ήξερε, αλλά κάποια κακόβουλα κυκλώματα στην ΕΥΠ, όπου ο ίδιος προΐσταται, αυτονομήθηκαν και παρανομούν. Η υποτιθέμενη απόδειξη ότι δεν έχει σχέση είναι ο γνωστός τρόπος που αντέδρασε. Όχι ο τρόπος που επί τέσσερις μήνες κρύβεται πίσω από το απόρρητο, παρανομεί και συγκαλύπτει, ούτε ο τρόπος που διάλεξε προχθές να αποδράσει από τη Βουλή χωρίς να δώσει απαντήσεις στον Αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή φιλελεύθερη δημοκρατία ο κ. Οικονόμου σήμερα, μαζί με τη παραδοχή της εκτροπής θα ανακοίνωνε και την παραίτηση του πρωθυπουργού. Στην Ελλάδα όμως έχει το θράσος να κλείνει την ανακοίνωσή του με νουθεσίες για το πατριωτικό καλό και την πορεία προόδου που δεν θα ανακοπεί.

Λίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε”, δήλωσε ο κ. Ηλιόπουλος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα