Παρασκευόπουλος: Σωστό αυτό που λέει ο Κοντονής για τον Π.Κ., αλλά είναι προτιμότερος από τον προηγούμενο

Νίκος Παρασκευόπουλος
Νίκος Παρασκευόπουλος EUROKINISSI

Με δήλωσή του ο τέως Υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος κάνει λόγω για απομόνωση φράσης του σχετικά με ραδιοφωνική του συνέντευξη στην οποία συμφώνησε με τον Σ. Κοντονή για τον χρόνο ψήφισης του Π.Κ.

"Είναι σωστό αυτό που λέει ο Κοντονής" δήλωσε ο Καθηγητής Ποινικού Δικαίου και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας στον Realfm 107.1 σχετικά με τον Ποινικό Κώδικα, προσθέτοντας όμως πως ήταν προτιμότερο  να έχουμε έναν νέο Π. Κ. ο οποίος με τα όποια προβλήματα του ήταν προτιμότερος από τον προηγούμενο.

Ο πρώην βουλευτής κ. Κοντονής παραιτήθηκε σήμερα αφήνοντας αιχμές για τον Ποινικό Κώδικα, ο οποίος ψηφίστηκε επί της προηγούμενης κυβέρνησης βάσει αυτό οι καταδικασθέντες δεν χάνουν τα πολιτικά τους δικαιώματα.

"Είναι σωστό αυτό που λέει ο Κοντονής ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να μην προχωρήσει στην αλλαγή του Ποινικού κώδικα και ενώ ήταν έτοιμο το έργο να προωθηθεί αργότερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως θεώρησε ότι ένα έργο που τελείωσε κατά την διάρκεια της θητείας του δεν έπρεπε να περιμένει. Είναι προτιμότερο να έχουμε στο σύνολο του έναν νέο κώδικα, από τον προηγούμενο, περιέχει 450 άρθρα, πέρασαν και κάποιες επιμέρους ρυθμίσεις που είναι προβληματικές και δεν το αρνούμαι ότι είναι προβληματικές και κάποιες από αυτές και άστοχες" τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος.

"Η ιδιομορφία είναι ότι όταν ψηφίζεται ένας κώδικας ψηφίζεται ως ένα άρθρο στο σύνολο του και δεν μπορεί να γίνει διόρθωση σε επιμέρους ρυθμίσεις. Αυτές οι διορθώσεις μπορούν να γίνουν αργότερα άλλα η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε τον πολιτικό χρόνο για να της κάνει... τον ψήφισε και έφυγε. Εκ του αποτελέσματος θα σας έλεγα ότι η γνώμη μου σήμερα θα ήταν διαφορετική σε επιμέρους άρθρα, όχι στο σύνολο του" πρόσθεσε ο πρώην υπουργός, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή.

"Απομονώθηκε μια φράση μου"

Με δήλωσή του το απόγευμα της Πέμπτης, ο Νίκος Παρασκευόπουλος έκανε λόγο για απομόνωση φράσης του, η οποία οδήγησε σε διαστρεύλωση του μηνύματος που ήθελε να περάσει.

"Για πολλοστή φορά από μια τοποθέτησή μου απομονώνεται μια φράση και αναπαράγεται με τίτλους που διαστρεβλώνουν το μήνυμα, ώστε να

πλήττονται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ομιλών. Η επόμενη ακριβώς φράση της επίμαχης δήλωσής μου σε ραδιοφωνικό σταθμό, δικαιολογεί την προώθηση του Ποινικού Κώδικα. Προσθέτω ρητά ότι και σήμερα, αντίθετα με τον Σταύρο Κοντονή, θα συμφωνούσα με την ανάγκη ψήφισης του νέου Κώδικα.

Φυσικά, διαφωνώ και με την επιλογή του Σταύρου Κοντονή να θέσει το ζήτημα τη στιγμή, που θα έπρεπε να συζητάμε για την ιστορική σημασία του χαρακτηρισμού της Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης".

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δίκη Χρυσής Αυγής, Χρυσή Αυγή
SHARE:

24Media Network