Παρασκευόπουλος: Μόνο με την καταστολή και τη Δικαιοσύνη αντιμετωπίζεται η βία

Παρασκευόπουλος: Μόνο με την καταστολή και τη Δικαιοσύνη αντιμετωπίζεται η βία
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος eurokinissi

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 για την επίθεση Μπουτάρη, την οποία χαρακτήρισε συγκυριακό γεγονός καθώς και για την "καταδικαστέα" δράση του Ρουβίκωνα

“Είναι καταδικαστέο αυτό που κάνει ο Ρουβίκωνας και το χειρότερο είναι ότι αυξάνει την αστυνόμευση της πόλης” δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παρασκευόπουλος στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6.

Για την επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε ότι παρατηρούνται δύο φαινόμενα: “Πρώτον υπάρχει μία ομάδα που επιτίθεται, όπως είχε συμβεί και κατά του κυρίου Ζουράρι και κατά του Νεοκλασικού που τελούσε υπό κατάληψη. Μάλλον πρόκειται για την ίδια ομάδα και μόνο με την καταστολή και την Δικαιοσύνη μπορεί να αντιμετωπιστεί η δράση της. Δεύτερον υπάρχει και το φαινόμενο μιας γενικευμένης ανοχής σε τέτοια συμβάντα” τόνισε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης. Αυτό που συνέβη κατά του δημάρχου, φαίνεται ότι αρκετοί το παρακολουθούσαν χωρίς να επέμβουν ή τραβώντας βίντεο και όντες τελείως αμέτοχοι”. συνέχισε.

“Δικαιοσύνη σημαίνει και αναλογικότητα. Αν η πράξη είναι επικίνδυνη σωματική βλάβη κτλ δεν επιφέρει προφυλάκιση” υπογράμμισε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.

“Στη Θεσσαλονίκη κάποια περιστατικά δείχνουν ότι υπάρχει ένα είδος όχι βαθέως κράτους αλλά “βαθιάς κοινωνίας”. Το φαινόμενο αυτό όμως είναι συγκυριακό. Δεν στιγματίζει όμως μία πόλη.” κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα