Παρέμβαση Μητσοτάκη για τη φωτιά στο Μάτι

Παρέμβαση Μητσοτάκη για τη φωτιά στο Μάτι
Συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Eurokinissi

Μέσα στις επόμενες ώρες το αργότερο ως αύριο προβλέπει ο σχεδιασμός της ΝΔ. Σε ποιους άξονες θα κινείται η παρέμβαση Μητσοτάκη.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες, το αργότερο ως αύριο όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αναμένεται να παρέμβει σε καθαρά αντιπολιτευτικούς τόνους ζητώντας εξηγήσεις και απαντήσεις από την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά για την πυρκαγιά που εξελίχθηκε σε τραγωδία στην Ανατολική Αττική.

Σύμφωνα με το επιτελείο του προέδρου της ΝΔ, η παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη θα έχει δύο άξονες. Ο πρώτος θα αφορά στα –κατά το Μοσχάτο- αναπάντητα ερωτήματα που παραμένουν για την όλη διαχείριση της κρίσης αλλά ταυτόχρονα θα καταθέσει και προτάσεις από πλευράς ΝΔ για την πολιτική προστασία.

Σε κάθε περίπτωση για την αξιωματική αντιπολίτευση τα 7 ερωτήματα που είχε θέσει η Μαρία Σπυράκη την Παρασκευή βρίσκονται στο τραπέζι αν και είναι τα πρώτα «ενδεικτικά» ερωτήματα που αφορούν στις επιχειρησιακές ανεπάρκειες και αμέλειες του κρατικού μηχανισμού. Τα τελευταία 24ωρα η ΝΔ έβαλε προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα στο κάδρο των ευθυνών με αιχμή την επικοινωνιακή διαχείριση που έγινε κεντρικά από το Μαξίμου με αιχμή το αν είχε ή όχι ο πρωθυπουργός γνώση του πολύνεκρου της τραγωδίας τη Δευτέρα το βράδυ όταν γύρισε εσπευσμένα και πήγε στο κέντρο επιχειρήσεων.

«Η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί για το γεγονός ότι την ώρα που αποδεδειγμένα πια γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών, το απέκρυψε σε ένα θλιβερό τηλεοπτικό σόου με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό, επιδιώκοντας να εξαπατήσει τους πολίτες» ανέφερε χτες η ΝΔ, ενώ πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις κατηγορίες του Μαξίμου ότι επιδίδεται με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη σε τυμβωρυχία καλούσαν την κυβέρνηση να δώσει επίσημα αριθμό αγνοουμένων, κάτι που έγινε λίγο αργότερα.

Πάντως από την Παρασκευή ο τομεάρχης εσωτερικών της ΝΔ Μάκης Βορίδης είχε τονίσει ότι η ΝΔ τις επόμενες μέρες θα εξαντλήσει κάθε κοινοβουλευτικό μέσο για να δοθούν εξηγήσεις και να αποδοθούν ευθύνες ενώ είχε περιγράψει και ποινικές ευθύνες για στελέχη της πολιτικής προστασίας, της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και όσους ενεπλάκησαν σε συσκέψεις που πήραν αποφάσεις για τα όποια επιχειρησιακά σχέδια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα