Παρέμβαση του Ρουβίκωνα έξω από το σπίτι της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Παρέμβαση του Ρουβίκωνα έξω από το σπίτι της Κατερίνας Σακελλαροπούλου
facebook: Επιτροπή Αλληλεγγύης

Παρέμβαση με πανό και τρικάκια πραγματοποίησε ο Ρουβίκωνας έξω από το σπίτι της Κατερίνας Σακελλαροπούλου το απόγευμα της Τετάρτης. Η αστυνομία προχώρησε σε 15 προσαγωγές.

Σε παρέμβαση έξω από το σπίτι της Κατερίνας Σακελλαροπούλου προχώρησαν το απόγευμα της Τρίτης (6/10) μέλη της Επιτροπής αλληλεγγύης στους Γιώργο Καλαϊτζίδη και Νίκο Ματαράγκα, οι οποίο κατηγορούνται για την εκτέλεση ενός εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια το 2016.

Οι διαδηλωτές πέταξαν τρικάκια και ύψωσαν πανό έξω από το σπίτι της Προέδρου της Δημοκρατίας για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στα δύο μέλη του Ρουβίκωνα και του Κοινωνικού Κέντρου ΒΟΞ, που δικάζονται στις 13 του μήνα. Η αστυνομία προχώρησε σε 15 προσαγωγές.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής αλληλεγγύης, “η δίκη έχει οριστεί για τις 13 Οκτώβρη με βάση ένα σαθρό κατηγορητήριο, κατασκευασμένο από τις διωκτικές αρχές και με μάρτυρες κατηγορίας εμπόρους ναρκωτικών που χρόνια τώρα λυμαίνονται την περιοχή των Εξαρχείων στήνοντας πιάτσες ναρκωτικών υπό την προκλητική ανοχή της Αστυνομίας.

Είναι μια υπόθεση που δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από την ευρύτερη κατασταλτική εκστρατεία της κυβέρνησης που χτυπά δομές του κινήματος και καταλήψεις, καταπατά συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, απειλεί με είσοδο της Αστυνομίας στα Πανεπιστήμια και οδηγεί σε ένα συνεχές όργιο αστυνομικής βίας σε συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις αλλά και σε βασανισμούς ανθρώπων που αντιστέκονται στη ΓΑΔΑ και τα αστυνομικά τμήματα.

Παρακάτω ολόκληρη η ανάρτηση:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα