Παρέμβαση Τσίπρα για επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής

Παρέμβαση Τσίπρα για επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής
The official renaming of Panagis Tsaldaris street in Keratsini to Pavlos Fyssas street, in honour of the anti-fascist singer, who was murdered on September 18, 2013. In Keratsini on Nov 16 2015 / , , 16 2015 Alexandros Michailidis / SOOC

Κατόπιν αιτήματος της Μάγδας Φύσσα, παρενέβη ο πρωθυπουργός για να επιταχυνθεί η απόδοση δικαιοσύνης στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος δέχθηκε στη Βουλή τη μητέρα του Παύλου Φύσσα. παρουσία του Ν. Βούτση. Δυσαρέσκεια για τις τεράστιες καθυστερήσεις.

Θεσμική πίεση στη δικαιοσύνη για την επιτάχυνση της δίκης των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και τη μεταφορά από τον Κορυδαλλό σε νέο χώρο πιθανότατα στην άιθουσα τελετών του Εφετείου ασκούν ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος οι οποίοι συναντήθηκαν με τη μητέρα του αδικοχαμένου μουσικού στη Βουλή κατόπιν πρωτοβουλίας του Αλέξη Τσίπρα.

Τόσο ο Πρόεδρος της Βουλής όσο και ο κ. Παρασκευόπουλος εκδήλωσαν την ανησυχία τους για τους εξαιρετικά αργούς ρυθμούς διεξαγωγής της δίκης με τον κ. Βούτση να αναφέρει ότι η δίκη δεν έχει «ρυθμό, ορίζοντα και τη δημοσιότητα που θα έπρεπε». Αντίστοιχα ο κ. Παρασκευόπουλος σημείωσε ότι «η ταχύτητά διεξαγωγής της δίκης είναι τόσο αργή που δεν μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι». «Η εικόνα αυτή πρέπει να αλλάξει ανέφερε» ο κ. Παρασκευόπουλος

Για να ξεπεραστεί το πρόβλημα ο κ. Παρασκευόπουλος ο οποίος δεν έχει αρμοδιότητα από μόνος του να ορίσει νέο χώρο έστειλε «έγγραφο-παράκληση» προς τον Πρόεδρο του τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών και κάλεσε να του δώσει το πράσινο φως και την αρμοδιότητα να ορίσει νέο χώρο για τη διεξαγωγή της δίκης.

Ο κ. Παρασκευόπουλος απεκάλυψε μάλιστα ότι ο πρόεδρος του Συμβουλίου βασιζόμενος στην πρόβλεψη περί «διαρκούς και αντικειμενικής αδυναμίας διεξαγωγής της δίκης» επικοινώνησε προφορικά με παράγοντες του υπουργείου και ανέφερε ότι θα απαντήσει θετικά για να ανοίξει ο δρόμος εξεύρεσης νέου χώρου στο εφετείο. Ο υπουργός Δικαιοσύνης απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα κοινοβουλευτικών συντακτών εξήγηση ότι θα ήταν θεσμικά απαράδεκτο να παρέμβει στη δικαιοσύνη χωρίς προηγούμενη επιστολή του Συμβουλίου. Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι δεν έχει τη δυνατότητα να παρέμβει για τις καθυστερήσεις που προκαλεί η αποχή των δικηγόρων στη δίκη των δολοφόνων του Φύσσα.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα