Παρουσία Παυλόπουλου, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τίμησε την Αποστολική Διακονία

Τελετή απονομής τιμητικής διακρίσεως στον Οργανισμό της Αποστολικής Διακονίας από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου
Τελετή απονομής τιμητικής διακρίσεως στον Οργανισμό της Αποστολικής Διακονίας από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου EUROKINISSI

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τίμησε την Αποστολική Διακονία για το ιεραποστολικό έργο της.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος τίμησε την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος για την αμέριστη στήριξη του ιεραποστολικού έργου των ανά τον κόσμο Ορθόδοξων Εκκλησιών.

Παρουσία αρχιερέων, εκπροσώπων τοπικών αρχών, διευθυντών υπηρεσιών της Ιεράς Συνόδου, κληρικών και πιστών, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο γενικός διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας, επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος, αναφέρθηκε στην ιστορία και στις δράσεις του οργανισμού και, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Το ιεραποστολικό έργο της Αποστολικής Διακονίας, στο πλαίσιο της κανονικής εκκλησιαστικής αλληλεγγύης, αγκαλιάζει όχι µόνο την Αφρική, την Ασία, την Άπω Ανατολή, τη Λατινική Αµερική, αλλά και την Ευρώπη, τα Βαλκάνια, τις χώρες του Πατριαρχείου Αντιοχείας και Ιεροσολύµων, και τον Ελληνισµό της Διασποράς. Το ενεργώς ήσυχο και αθόρυβο αυτό έργο της Αποστολικής Διακονίας έχει καρποφορήσει και καρποφορεί σε πολλές πλευρές της ιστορίας της οικουµένης, της Εκκλησίας και της Πατρίδας µας». Παράλληλα, επισήμανε ότι «το άνοιγµα της συνειδήσεως και των ενδιαφερόντων µας στην οικουµενική προοπτική της Ορθοδοξίας δεν αποτελεί παράρτηµα ή πάρεργο. Εντάσσεται στο καθολικό χρέος και το ήθος της Εκκλησίας. Η ευαισθητοποίησή µας στην παγκόσµια αποστολή της Εκκλησίας µας συνιστά ουσιαστικό στοιχείο για να ζήσουµε βαθύτερα την Ορθοδοξία, που δονείται από το µήνυµα της Αναστάσεως και αναπνέει στην ατµόσφαιρα της Πεντηκοστής».

Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος μίλησε για την πολύτιμη συνεισφορά της Εκκλησίας της Ελλάδος στο ιεραποστολικό έργο και υπογράμμισε: «Ερχόμαστε συνέχεια, όχι ως ζητιάνοι, αλλά ως αδέλφια σας, για να μπορέσουμε να κάνουμε το καλό στους ανθρώπους».

ADVERTISING

Ακόμη, σημείωσε: «Ποτέ δεν χτύπησα την πόρτα της Εκκλησίας της Ελλάδος και να φύγω δυσαρεστημένος», για να τονίσει: «Όταν φύγω από την Ελλάδα, από αυτόν τον ωραίο τόπο, και επιστρέψω στην Αφρική, θα κοιτάζω τον ουρανό και θα σκέφτομαι ότι δεν είμαι μόνος».

Ακολούθως, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έκανε αναφορά στο ιεραποστολικό έργο και δήλωσε: «Κάνουμε ό,τι μπορούμε. Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος ασχολείται όχι μόνο με την εσωτερική, αλλά και την εξωτερική ιεραποστολή. Ο λαός μας είναι δυνατός, έχει περιεχόμενο και ουσία και ξέρει να αγαπά. Η Εκκλησία φρόντισε την περίοδο της κρίσης να κάνει ό,τι μπορούσε, διότι πίστευε και πιστεύει ότι αυτή είναι που μπορεί να κρατήσει την ενότητα των Ελλήνων περισσότερο από κάθε άλλον σε αυτόν τον τόπο και μέσα σε αυτήν τη δύσκολη κρίση, που όλοι τη ζήσαμε, δεν ξέχασε τους αδελφούς μας που είναι μακριά από εμάς και έχουν την ανάγκη μας. Συνεχίσαμε με τον ίδιο τρόπο να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε. Αυτός ο λαός δείχνει ότι έχει δύναμη και όταν έρχεται η δύσκολη ώρα μπορεί να ανταποκριθεί. Αυτό έγινε στο παρελθόν, στο παρόν και πιστεύω ότι θα γίνει στο μέλλον. Αυτό είναι το μήνυμα του Κυρίου μας». Και συμπλήρωσε: «Η διδασκαλία Του, η αγάπη Του, το μήνυμά Του να φτάσει έως εσχάτων της γης. Αυτό είναι αναγκαίο σήμερα».

Κατόπιν, ο Πατριάρχης απένειμε στον Αρχιεπίσκοπο, ως πρόεδρο του Κεντρικού Διοικητικού Συµβουλίου της Αποστολικής Διακονίας, τον Μεγαλόσταυρο και μία εικόνα του Αποστόλου Μάρκου, ιδρυτή της Εκκλησίας της Αλεξάνδρειας. Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας συνόδευε ο εκπρόσωπός του στην Αθήνα, μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόεδρος Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, Εκκλησία
SHARE:

24Media Network