Παυλόπουλος: Δυσαναπλήρωτο κενό αφήνει ο θάνατος του Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν

Παυλόπουλος: Δυσαναπλήρωτο κενό αφήνει ο θάνατος του Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν
Former French President Valery Giscard d'Estaing arrives for Jacques Chirac's last service Monday, Sept. 30, 2019 at the Saint Sulpice church in Paris. Past and current heads of states are gathering in Paris to pay tribute to former French President Jacques Chirac who died last week at the age of 86. (AP Photo/Francois Mori, Pool) AP

"Ανεκτίμητη η συμβολή του Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν για την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος" αναφέρει σε δήλωσή του ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

“Ο  Valéry Giscard d’ Estaing υπήρξε εμβληματική πολιτική προσωπικότητα όχι μόνο στο πλαίσιο της Γαλλικής Δημοκρατίας αλλά, γενικότερα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης” αναφέρει σε δήλωσή του ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατιας Προκόπης Παυλόπουλος

Προσθέτει πως “η συμβολή του για την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος υπήρξε ανεκτίμητη.  Ενώ ο θάνατός του – και μάλιστα σε μιαν εποχή όπου το «έλλειμμα ηγεσίας», και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθίσταται ολοένα και πιο αισθητό – αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό”.

“Η Ελλάδα και ο Ελληνικός Λαός θα θυμούνται, στο διηνεκές, ιδίως ότι στην ιστορική φιλία και συνεργασία Valéry Giscard d’ Estaing και Κωνσταντίνου Καραμανλή οφείλεται η ένταξη της Χώρας μας στην τότε ΕΟΚ.  Γεγονός το οποίο αποτελεί, όπως και η σύγχρονη συγκυρία επιβεβαιώνει, την κορυφαία εξέλιξη για το εν γένει μέλλον της Ελλάδας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο” καταλήγει στη δήλωσή του ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα