Πελώνη κατά ΣΥΡΙΖΑ: Τα τεστ οικιακής χρήσης δεν ευνοούν καμία εταιρεία, ούτε τη Siemens

Πελώνη κατά ΣΥΡΙΖΑ: Τα τεστ οικιακής χρήσης δεν ευνοούν καμία εταιρεία, ούτε τη Siemens
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη Eurokinissi

Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη απάντησε μέσω δήλωσής της στη χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα self test.

Για “θλιβερό γεγονός” από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ότι επέλεξε τη μέρα της εθνικής εορτής και της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάστασηγια την οποία η Ελλάδα τιμήθηκε σε όλο τον κόσμο, να πετάξει ψέματα και λάσπη στον ανεμιστήρα με επίσημη ανακοίνωσή του” έκανε λόγο η Αριστοτελία Πελώνη σε επίσημη δήλωσή της.

Η Κυβερνητική Εκπροσώπος ανέφερε ότι αρχικά “σεβόμενοι τη μεγάλη γιορτή του Ελληνισμού δεν απαντήσαμε χθες, αλλά δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα δεν αλλάζει. Διαστρεβλώνει, παραμορφώνει και κατασκευάζει «ειδήσεις» πέφτοντας όλο και πιο χαμηλά”, για να προσθέσει πως ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης “λέει ψέματα για τον Πρωθυπουργό και για τα τεστ οικιακής χρήσης που θα προστεθούν στην στρατηγική για τα τεστ με κρατική δαπάνη, ενώ αποκαλεί την επιστημονική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας που εισηγήθηκε τα μαζικά τεστ και τις προδιαγραφές «πελάτες» της Siemens. Δείχνει έτσι, την «εμπιστοσύνη» με την οποία περιβάλλει την επιστήμη από την πρώτη στιγμή”.

Εν συνεχεία, η Αριστοτελία Πελώνη σημειώνει πως “οι προδιαγραφές πληρούν τις ευρωπαϊκές οδηγίες και ανταποκρίνονται στις άμεσες υγειονομικές ανάγκες της χώρας. Δεν ευνοούν καμία εταιρεία, ούτε βεβαίως τη Siemens που δεν προκύπτει αν πληροί καν τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί”, τονίζοντας δε ότι “ας μας απαντήσει όμως ο ΣΥΡΙΖΑ, έστω για μια φορά καθαρά: Συμφωνεί να προμηθευτεί η χώρα άμεσα οικιακά τεστ, πρώτα από όλη την Ευρώπη και πριν η προμήθειά τους καταστεί εξαιρετικά δύσκολη λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού; Συμφωνεί να ανοίξουν δραστηριότητες με τη χρήση των νέων εργαλείων που παρέχει η επιστήμη;”.

Καταλήγοντας, στη δήλωσή της η Αριστετελία Πελώνη ξεκαθαρίζει: “Υπάρχει διαγωνισμός με ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος με διαφάνεια και συγκεκριμένες προδιαγραφές. Ας κάνει λίγη υπομονή κι ας περιμένει το αποτέλεσμα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα