Πέτσας: Έχει κληθεί ο Τούρκος πρέσβης για την ακταιωρό

Πέτσας: Έχει κληθεί ο Τούρκος πρέσβης για την ακταιωρό
Στέλιος Πέτσας Eurokinissi

"Ο Ερντογάν συνεχώς προσπαθεί να δυναμιτίζει το κλίμα. Εμείς, συνεχίζουμε να κάνουμε τη δουλειά μας προστατεύοντας τα σύνορα" είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Έντονη ήταν η αντίδραση της ελληνικής πλευράς μετά το περιστατικό απόπειρας εμβολισμού ελληνικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος από τουρκική ακταιωρό ανοιχτά της Κω, το ξημέρωμα της Τετάρτης.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μετά τη νέα τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο, κλήθηκε ο Τούρκος πρέσβης για περαιτέρω εξηγήσεις. “Άλλωστε το Λιμενικό Σώμα τοποθετήθηκε σχετικά για το γεγονός”, είπε.

Σχετικά με τις δηλώσεις του Ερντογάν για “ναζί Έλληνες” με τις οποίες ξεπέρασε κάθε όριο, ο Στέλιος Πέτσας είπε χαρακτηριστικά:

“Ο Ερντογάν συνεχώς προσπαθεί να δυναμιτίζει το κλίμα. Η καλύτερη απάντηση στις δηλώσεις του είναι του είναι εκείνη ισραηλιτικού συμβουλίου. Εμείς, συνεχίζουμε να κάνουμε τη δουλειά μας προστατεύοντας τα σύνορα. Όποιος δικαιούται προστασίας μπορεί αν χτυπήσει την πόρτα μας αλλά δεν θα μπει από το παράθυρο”.

Συγκεκριμένα, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος χαρακτήρισε προσβλητικούς τους παραλληλισμούς του σημερινού μεταναστευτικού με το Ολοκαύτωμα, όπως διατυπώθηκαν από τουρκικής πλευράς.

“Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο καταδικάζει και αποδοκιμάζει τον απαράδεκτο και ανυπόστατο παραλληλισμό των συνθηκών του Άουσβιτς και της κατάστασης που επικρατεί στα Ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, που έκανε ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης” αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που παίρνει θέσεις για τις δηλώσεις του Γιαβούζ Σελίμ Κιράν.

“Η εκμετάλλευση αθώων ανθρώπων και η δημιουργία εντυπώσεων με τον ευτελισμό του Ολοκαυτώματος από την Τουρκική κυβέρνηση για την επίτευξη πολιτικών σκοπιμοτήτων δεν είναι παρά μια άθλια και χυδαία επιχείρηση παραπληροφόρησης και αποπροσανατολισμού της παγκόσμιας κοινής γνώμης” ανακοίνωνε χθες το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος.

Θυμίζουμε ότι ο Ερντογάν μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, είπε πως η μεταχείριση των μεταναστών από τους Έλληνες δεν διαφέρει από εκείνη των ναζί.

“Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ αυτού που έκαναν οι ναζί και των εικόνων που φτάνουν από τα ελληνικά σύνορα”, δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP), χαρακτηρίζοντας επίσης τις ελληνικές αρχές “βάρβαρες” και “φασιστικές”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα