Πέτσας: Για λόγους marketing τα 2 εκατομμύρια στα κανάλια

Πέτσας: Για λόγους marketing τα 2 εκατομμύρια στα κανάλια
Ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο κοινοβούλιο. Επέμεινε στο να περάσει η διάταξη για τα 2 εκατομμύρια στα κανάλια Eurokinissi

Επιμένει η κυβέρνηση στην ψήφιση της διάταξης για απευθείας αναθέση διαφημιστικής δαπάνης για τον κορονοϊο. Χρειάζεται μια επιαγγελματική καμπάνια είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Βουλή.

Στις ανάγκες του «marketing» και του επαγγελματισμού απέδωσε ο Στέλιος Πέτσας την επιμονή της κυβέρνησης για την ψήφιση του άρθρου 11 του νομοσχεδίου οικονομικών που προβλέπει διαφημιστική δαπάνη 2 εκατομμυρίων ευρώ για τον Covid 19, προς τα τηλεοπτικά κανάλια με απευθείας ανάθεση. Μιλώντας στην Βουλή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στην ψήφισή της διάταξης παρά τις έντονες αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Όπως υποστήριξε ο Στέλιος Πέτσας το ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι το «αν χρειάζεται η όχι μια επαγγελματική καμπάνια για τον κορονοϊο» προσθέτοντας ότι η πρώτη καμπάνια που έγινε, «έσωσε ζωές».

Αναφερόμενος στα δωρεάν μηνύματα που μπορούν να προβληθούν από τα Μέσα Ενημέρωσης επισήμανε ότι η καμπάνια που προκρίνεται με το άρθρο 11 του νομοσχεδίου και προβλέπει απευθείας ανάθεση «μπορεί να συνδυαστεί με τα δωρεάν μηνύματα κοινωνικού περιεχομένου». Όπως είπε «μαζί με τα δωρεάν μηνύματα πρέπει να έχουμε και μια καμπάνια επαγγελματική» σημειώνοντας ότι αυτό πρέπει να συμβεί «για λόγους μάρκετινγκ, όπως μπορεί να σας το πει και πρωτοετής φοιτητής».

Στην συνέχεια ο Στέλιος Πέτσα αναφέρθηκε στο ποσό των 2 εκατομμυρίων σχολιάζοντας ότι «το ποσό είναι σχετικά περιορισμένο» και αποτελεί το 0,029% του συνολικού ποσού που η κυβέρνηση δαπανά για την αντιμετώπιση του Covid 19. Είπε επίσης ότι «είναι ένα ελάχιστο ποσό σε σχέση με το πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας».

Τέλος απάντησε στην κριτική που είχε ασκήσει λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σχετικά με το ότι αυτό το ποσό θα μπορούσε να καλύψει έξοδα για την συνταγογράφηση του τέστ για τον κορονοϊό. Όπως είπε «τα τέστ κοστίζουν δισεκατομμύρια, είναι δυνατόν να τα συγκρίνουμε με τα εκατομμύρια».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα