ΠΓΔΜ: Αντίστροφη μέτρηση για την κρίσιμη ψηφοφορία

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ AP

Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις δείχνουν ότι δεν θα συγκεντρωθεί η πλειοψηφία των 2/3 . Έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για πρόωρες εκλογές στις 2 ή στις 9 Δεκεμβρίου.

Στις 12 ξεκινά η συζήτηση στη Βουλή των Σκοπίων, και όλα δείχνουν ότι η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σήμερα αφού την Τετάρτη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέσυρε τους βουλευτές του ζητώντας να προχωρήσει χωρίς άλλες ομιλίες η ψηφοφορία.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, στη τελευταία συζήτηση μίλησαν κυρίως βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, καθώς νωρίτερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE είχε ανακοινώσει ότι οι βουλευτές της δεν θα λάβουν πλέον τον λόγο σε αυτήν την «άκαρπη συζήτηση», όπως την χαρακτήρισαν.

Επίσης, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του VMRO-DPMNE, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος εκτίμησε ότι «όλα έχουν ειπωθεί» και ότι δεν υπάρχει ανάγκη περαιτέρω συζήτησης στο Κοινοβούλιο σε σχέση με τις προτεινόμενες συνταγματικές αλλαγές, ενώ απεύθυνε έκκληση η διαδικασία να προχωρήσει στην διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του VMRO-DPMNE, οι βουλευτές του κόμματος, σε συντονιστική συνάντηση που είχαν, επιβεβαίωσαν ομόφωνα ότι θα ψηφίσουν κατά της κυβερνητικής πρότασης για τροποποίηση του συντάγματος και εξέφρασαν την βεβαιότητα ότι η πρόταση της κυβέρνησης δεν θα περάσει.

Με αυτά λοιπόν τα δεδομένα δεν φαίνεται πιθανό να συγκεντρωθεί η πλειοψηφία των 2/3 . Έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για πρόωρες εκλογές στις 2 ή στις 9 Δεκεμβρίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό, Σκόπια
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ζάεφ: Με τον Τσίπρα παραμένουμε προσηλωμένοι στη συμφωνία των Πρεσπών

Ντιμιτρόφ σε Κοτζιά: Θα ολοκληρώσουμε τη συμφωνία

SHARE:

24Media Network