Πίσω στον Ανδρουλάκη πετάει το Μαξίμου το “μπαλάκι” για τον επόμενο πρωθυπουργό

Πίσω στον Ανδρουλάκη πετάει το Μαξίμου το “μπαλάκι” για τον επόμενο πρωθυπουργό
Νίκος Ανδρουλάκης MotionTeam

Η δήλωση του προέδρου του ΚΙΝΑΛ ότι πρωθυπουργός δεν θα είναι ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε ο Τσίπρας, αλλά και το φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, εκνευρίζουν το Μαξίμου.

Τα σενάρια των μετεκλογικών συνεργασιών προκαλούν εκνευρισμό στο Μαξίμου, καθώς αφενός ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει το φλερτ με το ΚΙΝΑΛ, αφετέρου ο Νίκος Ανδρουλάκης διαμήνυσε ακόμη πιο καθαρά ότι στην επόμενη κυβέρνηση πρωθυπουργός δεν θα είναι ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δήλωση, που ερμηνεύθηκε ως ένα μήνυμα πως ανάλογα και με τα ποσοστά των κομμάτων, το ΚΙΝΑΛ θα διεκδικήσει να ορίσει εκείνο τον επόμενο πρωθυπουργό.

Το ζήτημα κλήθηκε να σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος ανέφερε αιχμηρά ότι: “Ο κ. Ανδρουλάκης μας είπε τι δεν θέλει ο ίδιος, θα ήταν προτιμότερο κάποια στιγμή να αποσαφηνίσει και τι θέλει ο ίδιος”. Πέταξε έτσι πίσω στον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ το “μπαλάκι”, προκειμένου να ξεκαθαρίσει τη θέση του και ανάλογα να κινηθεί και η κυβερνητική παράταξη.

Με αφορμή δε τις νέες αναφορές του κ.Τσίπρα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ περί “προοδευτικής διακυβέρνησης”, ο κ.Οικονόμου επανέλαβε ότι η ΝΔ θεωρεί ότι οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις εγγυώνται την πιο σταθερή και αποτελεσματική διακυβέρνηση, που είναι και το ζητούμενο για τον τόπο. Και σημείωσε: “Ανεξαρτήτως του τι πιστεύουμε εμείς, εκείνος που έχει τελικό λόγο είναι βέβαια ο ελληνικός λαός. Σε ένα χρόνο από τώρα, που θα έχουμε εκλογές, οι πολίτες θα διαμορφώσουν τα στοιχεία εκείνα, με βάση τα οποία η χώρα θα κυβερνηθεί”.

Με τον τρόπο αυτό άφησε ανοιχτό εμμέσως το ζήτημα των συνεργασιών, ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά έθεσε ως πρώτο στόχο την αυτοδυναμία και με την ευκαιρία διέψευσε εκ νέου τα σενάρια πρόωρων εκλογών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα