Πιτσιόρλας: Το Ελληνικό θα ξεκινήσει μέσα στο 2018

Αεροφωτογραφία του Ελληνικού
Αεροφωτογραφία του Ελληνικού EUROKINISSI

O υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 σχετικά με την επένδυση στο Ελληνικό λέγοντας πως είναι το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη

“Υπήρχαν αμφιβολίες αν αυτή η πρόβλεψη μας θα επιβεβαιωθεί, τα πράγματα προχωρούν όμως και μέσα στο 2018 το έργο θα ξεκινήσει. Έχουν επιλυθεί όλα τα πιθανά προβλήματα” δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, σχετικά με την επένδυση στο Ελληνικό. Σημείωσε πως είναι πολύ σημαντικό να γίνει η συγκεκριμένη επένδυση καθώς το Ελληνικό είναι ένα τεράστιο έργο, το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια, το οποίο θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα έχει σημαντική δυναμική, όχι μόνο στην Αττική αλλά και στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας.

Ταυτόχρονα, ο κ. Πιτσιόρλας ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα υλοποιήσει το σύνολο των δεσμεύσεων της μέχρι τη λήξη του τρίτου μνημονίου τον Αύγουστο του 2018 και μετά την έξοδο από τη μνημονιακή περίοδο η κυβέρνηση θα έχει μεγαλύτερη ελευθερία να κάνει επιλογές με ευρύτερα κριτήρια. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν θέματα στη φορολογία, για παράδειγμα, και πράγματα που ήταν “αναγκαστικές επιλογές” τα οποία πρέπει να αλλάξουν. “Η έξοδος από τα μνημόνια θα πρέπει να σηματοδοτεί την έναρξη μιας οικονομίας εξωστρεφής, ανταγωνιστική, που θα στέκεστε στα πόδια της στο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον” είπε χαρακτηριστικά.

ADVERTISING

Επιπρόσθετα, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης υπογράμμισε πως μέχρι τη λήξη της θητείας της παρούσης κυβέρνησης, που είναι μέχρι το Σεπτέμβριο του 2019, ο ελληνικός λαός θα δει πολύ σημαντικές αλλαγές και πως “αυτό που δεν θα δει είναι να επιστρέφουμε σε τακτικές του παρελθόντος” καθώς από αυτές τις τακτικές ο ελληνικός λαός πλήρωσε πάρα πολλά. Εν κατακλείδι διευκρίνισε πως δεν είναι μόνο τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί για το 2019, αλλά και αντίμετρα, όπως στις συλλογικές συμβάσεις, τα οποία είναι πολύ σημαντικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network