Πολάκης: Θα καταθέσω στοιχεία για το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Εξεταστική

Πολάκης: Θα καταθέσω στοιχεία για το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Εξεταστική

'Υπάρχει και άλλο μονοπάτι' τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Νωρίτερα η εισαγγελέας Διαφθοράς ξεκαθάρισε σε κλιμάκιο της Εξεταστικής ότι δεν μπορεί να διαβιβάσει στοιχεία μεσούσης της προανάκρισης

Στοιχεία για τις «αμαρτωλές» υποθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ σκοπεύει να καταθέσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο.

«Υπάρχει και άλλο μονοπάτι» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κληθείς να σχολιάσει τα προσκόμματα που αντιμετωπίζει η Εξεταστική Επιτροπή στη διερεύνηση της υπόθεσης. Εξήγησε, μάλιστα, ότι προσανατολίζεται να καταθέσει ο ίδιος στοιχεία σχετικά με τις πολυάριθμες υποθέσεις διαφθοράς που βαραίνουν το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Νωρίτερα το πρωί κλιμάκιο της Εξεταστικής, αποτελούμενο από βουλευτές όλων των πτερύγων, είχε επισκεφθεί την εισαγγελέα διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, προκειμένου να ζητήσει στοιχεία για το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Όμως, η κυρία Τουλουπάκη αρνήθηκε να δώσει στοιχεία επικαλούμενη το ότι η υπόθεση βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της προανάκρισης. Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Τουλουπάκη έχει στα χέρια της ολόκληρο το φάκελο του ΚΕΕΛΠΝΟ ο οποίος περιλαμβάνει πολυάριθμα έγγραφα και ηλεκτρονικά στοιχεία τα οποία κατασχέθηκαν όταν εισέβαλε αιφνιδιαστικά η οικονομική αστυνομία στα γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πλέον η Εξεταστική καλείται να ξεπεράσει το πρόβλημα καθώς οι βουλευτές αναγνωρίζουν μεν ότι η κυρία Τουλουπάκη λειτούργησε με βάση το νόμο, όμως η Βουλή δεν μπορεί να περιμένει την ολοκλήρωση της προανάκρισης για να εισέλθει στην διερεύνηση της υπόθεσης. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να ζητήσει να παγώσει η διερεύνηση της υπόθεσης.

Στην Εξεταστική Επιτροπή έχει κληθεί να καταθέσει σήμερα ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θόδωρος Παπαδημητρίου ο οποίος διώκεται δικαστικά για τις σκανδαλώδεις διαφημιστικές δαπάνες που έδινε το Κέντρο σε ημετέρους, με απευθείας αναθέσεις. Αρχικά κυκλοφόρησαν φήμες ότι ο κ. Παπαδημητρίου δεν θα ερχόταν να καταθέσει, αλλά οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι τελικά θα προσέλθει. Αναμένεται όμως να επικαλεστεί την ιδιότητα του κατηγορουμένου, και να μην απαντήσει σε ερωτήσεις που θα μπορούσαν να δυσχεράνουν τη θέση του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα