Ποτάμι: Μυστικός δείπνος στο "Αλάτσι"

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης
Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης THODORIS MANOLOPOULOS / SOOC

Στο εστιατόριο που ανήκε στο Σταύρο Θεοδωράκη θα συναντηθούν απόψε οι βουλευτές του κόμματος, με "μενού" τις δυσκολίες συνεννόησης στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής, αλλά και τις αρρυθμίες στο εσωτερικό της ΚΟ του Ποταμιού

Στο παλιό εστιατόριο του Σταύρου Θεοδωράκη, στο παλιό Αλάτσι, στην περιοχή του Χίλτον, θα δειπνήσουν απόψε οι βουλευτές του Ποταμιού. Η πρωτοβουλία ανήκει στον επικεφαλής του κόμματός τους και προφανώς συνδέεται με τις δυσκολίες συνεννόησης που παρουσιάζονται στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής αλλά και με τις αρρυθμίες στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού.

Η απόσταση μεταξύ Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού επιβεβαιώθηκε εκ νέου στην χθεσινοβραδινή ψηφοφορία για το μεταναστευτικό (νομοσχέδιο με το οποίο επιταχύνεται η εξέταση των αιτήσεων ασύλου και επομένως διευκολύνονται οι επαναπροωθήσεις). Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, με εισηγητή τον Θ. Παπαθεοδώρου, επέλεξε "παρών" και θα καταψήφιζε εάν δεν επρόκειτο για εφαρμογή κοινοτικών οδηγιών. Το Ποτάμι, με εισηγητή τον Σπ. Δανέλλη, τάχθηκε θετικά με το επιχείρημα ότι ένα ευρωπαϊκό κόμμα πρέπει να υποστηρίζει προσαρμογές στη νομοθεσία που υπαγορεύονται από τις Βρυξέλλες. Το πρόβλημα είναι προφανώς βαθύτερο και υπερβαίνει τα "δικαιωματικά". Στην Χαριλάου Τρικούπη κάνουν ό,τι μπορούν για να δείξουν ότι δεν συνομιλούν με τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανήκουν στον ίδιο σοσιαλδημοκρατικό χώρο, ενώ ο Στ. Θεοδωράκης εγκαλείται από παράγοντες που στηρίζουν τη ΝΔ για κρυπτοφιλοΣΥΡΙΖισμό, επειδή βγήκε μπροστα για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, επειδή θέλει να έρθει στη Βουλή συμφωνία για το Σκοπιανό, επειδή δεν πιστεύει στην ανάγκη εκλογών εδώ και τώρα.

ADVERTISING

Γεγονός είναι ότι στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής υπάρχουν προβλήματα, παρά την προσπάθεια που κάνουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο εγχείρημα να ρίξουν τους τόνους και να αμβλύνουν τις εντυπώσεις εσωτερικών ρηγμάτων. Τα προβλήματα θα οξυνθούν όταν θα έρθει η ώρα της σύνθεσης των ψηφοδελτίων γιατί τότε θα φανεί το μέγεθος της δυσκολίας που θα έχει το Ποτάμι να εκπροσωπηθεί στην επόμενη βουλή με δικά του στελέχη.

Είναι αλήθεια πως ρήγματα υπάρχουν και μέσα στο Ποτάμι. Αλλού κοιτάζει ο Γρ. Ψαρριανός, αλλού ο Σπ. Δανέλλης. Είναι επίσης αλήθεια πως ο Στ. Θεοδωράκης έχει δεχθεί εισήγηση να εξετάσει την αυτόνομη συμμετοχή του Ποταμιού στις επόμενες εκλογές. Αλλοι του λένε πως μια τέτοια επιλογή μπορεί να κάνει το Ποτάμι ΔΗΜΑΡ, δηλαδή να το οδηγήσει στην πλήρη εξαϋλωση. Αλλοι επιμένουν ότι θα έχει τύχη και γι αυτό ο Κ. Μητσοτάκης έσπευσε να πει ότι το Ποτάμι δεν έχει πια λόγο ύπαρξης. Στο τέλος θα αποφασίσει ο ίδιος και θα έχουν σημασία όσα θα τα πουν απόψε οι βουλευτές του και όσα θα καταλάβει χωρίς να του τα πουν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ποτάμι, Κίνημα Αλλαγής
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τρικυμία στο ΚΙΝΑΛ

Γιάννης Ραγκούσης: Δεν είμαστε όλοι στην πολιτική εξαγορασμένοι

Το παρασκήνιο πίσω από το αίτημα του ΚΙΝ.ΑΛ για εκλογές τώρα

ΚΙΝΑΛ: Το στοίχημα της πολυσυλλεκτικότητας

SHARE:

24Media Network