Πρ. Παυλόπουλος: Ολοένα και περισσότερα ερείσματα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Πρ. Παυλόπουλος: Ολοένα και περισσότερα ερείσματα για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα
Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στο Μουσείο της Ακρόπολης Eurokinissi

Το όραμα της Μελίνας, βρίσκει ολοένα και περισσότερα ερείσματα διεθνώς, σημείωσε κατά την επίσκεψή του στο Μουσείο της Ακρόπολης ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

“Η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα σ’ αυτό το Μουσείο (σ.σ. της Ακρόπολης) -το όραμα της Μελίνας, για να είμαστε δίκαιοι με την ιστορία- βρίσκει ολοένα και περισσότερα ερείσματα διεθνώς»: στη δήλωση αυτή προέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκεπτόμενος το Μουσείο κάτω από τον Ιερό Βράχο.

Στη δήλωσή του, ο Πρ. Παυλόπουλος αφού συνεχάρη τον κ. Παντερμαλή «για την πολύχρονη εμβληματική προσφορά σας στο Μουσείο της Ακρόπολης, η οποία έχει οδηγήσει στην σταδιακή καταξίωση του Μουσείου, και μάλιστα διεθνώς», πρόσθεσε:

«Σημαντικό τεκμήριο αυτής της αλήθειας» αποτελεί, σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο, φυσικά μεταξύ άλλων πολλών, το τελευταίο άρθρο της κορυφαίας δημοσιογράφου των “Sunday Times” Sarah Baxter, η οποία έγραψε, υποστηρίζοντας με γενναιότητα την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα εδώ, στον χώρο όπου ανήκουν, ότι : “Το Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα είναι απολύτως επαρκές για να φιλοξενήσει τα γνήσια γλυπτά του Παρθενώνα, αντί για τα καλοφτιαγμένα αντίγραφα που εκθέτει. Γιατί να μην τα ανταλλάξουμε; Αγωνιζόμαστε για μία χαμένη μάχη, για να κρατήσουμε τα λάφυρά μας, όταν υπάρχουν καινοτόμοι τρόποι να μοιραστούμε τις γνώσεις μας”.

Και η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας καταλήγει, «υπό τα δεδομένα αυτά έχω την αίσθηση ότι ένας μεγάλος, πραγματικά Εθνικός, στόχος μας, η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα σ’ αυτό το Μουσείο -το όραμα της Μελίνας, για να είμαστε δίκαιοι με την ιστορία- βρίσκει ολοένα και περισσότερα ερείσματα διεθνώς. Βέβαια τούτο δεν μπορεί να οδηγήσει σ’ εφησυχασμό εκ μέρους μας. Όλως αντιθέτως αυξάνει τις δικές μας ευθύνες».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα