Πρεσβεία Ουκρανίας για τάγμα Αζόφ: Ρωσική προπαγάνδα ότι είναι παραστρατιωτική ομάδα

Πρεσβεία Ουκρανίας για τάγμα Αζόφ: Ρωσική προπαγάνδα ότι είναι παραστρατιωτική ομάδα
Ο Ελληνοουκρανός στρατιώτης, μέλος του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ INTIME

Τι υποστηρίζει ο Ουκρανός πρέσβης στην Ελλάδα για το τάγμα Αζόφ μετά τον σάλο από την ομιλία μελών του στη Βουλή.

Διευκρινίσεις για το περιβόητο Τάγμα Αζόφ έδωσε το βράδυ της Πέμπτης (07/04), με ανάρτησή του στα social media, o Ουκρανός πρέσβης στην Ελλάδα, Σεργκέι Σουτένκο μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την ομιλία μελών της συγκεκριμένης ομάδας στη Βουλή.

“Για περισσότερα από 8 χρόνια και ειδικά από την έναρξη του πολέμου πλήρους κλίμακας της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, ο ουκρανικός λαός και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας υπερασπίζονται γενναία τον άμαχο πληθυσμό στο έδαφός μας, την ελευθερία και τη δημοκρατία στην Ευρώπη.

Η ρωσική μηχανή προπαγάνδας στοχοποιεί τα μυαλά των ελεύθερων ανθρώπων. Όχι μόνο θολώνει την πραγματικότητα, διαστρέφοντας γεγονότα, αλλά δημιουργεί μια τρομακτική ατμόσφαιρα μίσους και φόβου.

Σήμερα, οι Ρώσοι αξιωματούχοι και οι προπαγανδιστές εξακολουθούν να αρνούνται το απόλυτο γεγονός της επιθετικότητας και της στρατιωτικής εισβολής στη χώρα μας και συνεχίζουν να λένε κραυγαλέα ψέματα και να συγκαλύπτουν τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματά τους κατά της ανθρωπότητας, όπως αυτά που έχει δει ο κόσμος στη Μπούτσα” αναφέρει ο Ουκρανός πρέσβης.

Και συνεχίζει: “Προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή της Δύσης από την τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή που προκλήθηκε από την έναρξη της εισβολής, ειδικά στη Μαριούπολη, η Ρωσία χρησιμοποιεί ένα ευρύ φάσμα τεχνικών παραπληροφόρησης και μύθων.

Για πολλά χρόνια η Ρωσία προσπάθησε να «φυτεύσει» στα ελληνικά μυαλά τον μύθο ότι το τάγμα Αζόφ είναι μια παραστρατιωτική ανεξάρτητη μονάδα που λειτουργεί στη Μαριούπολη χωρίς πειθαρχία και υποταγή.

Δηλώσαμε σε πολλές περιπτώσεις, ότι στην πραγματικότητα, το τάγμα εθελοντών στρατιωτών Αζόφ σχηματίστηκε το 2014 ως απάντηση στη ρωσική προσπάθεια να συντρίψει τη σταθερότητα της περιοχής του Ντόνετσκ και των πόλεων της. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανακατάληψη της πόλης της Μαριούπολης το 2014 και μεταρρυθμίστηκε πλήρως και ενσωματώθηκε στην Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας υπό αυστηρή διοίκηση και υπαγόμενη στο Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας. Από τότε η πόλη της Μαριούπολης όλα αυτά τα χρόνια απολάμβανε ειρηνικές και ακμάζουσες στιγμές.

Από τη ρωσική εισβολή, το τάγμα Αζόφ διαδραματίζει βασικό ρόλο στην υπεράσπιση του άμαχου πληθυσμού σε μια από τις πιο σκληρές μάχες για τη Μαριούπολη, η οποία παραμένει ουκρανική λόγω των προσπαθειών του.

Το βίντεο, που απεικονίζει απλούς πολίτες της Ουκρανίας ελληνικής καταγωγής, δύο στρατιώτες της Εθνοφρουράς της Ουκρανίας, εκ των οποίων ο ένας είναι από το τάγμα Αζόφ, δείχνει την απόλυτη θέληση να υπερασπιστούν την πατρίδα τους και τον άμαχο πληθυσμό της Μαριούπολης και δεν έχει καμία σχέση με τις ναζιστικές πράξεις, που οι Ρώσοι διαπράττουν στη γη μας και εναντίον του λαού μας”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα