Προάγγελος επιστροφής: Η Κίνηση του Κουβέλη στηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ

Προάγγελος επιστροφής: Η Κίνηση του Κουβέλη στηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ
ΑΘΗΝΑ-Παρουσίαση «Απολογισμού 2014-2016» του Αντιπρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Eυρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.Στην εκδήλωση ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

Η διάσκεψη της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς με απόφαση της για το δεύτερο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ συμπαρατάσσεται στην “απόκρουση των σχεδίων για αριστερή παρένθεση και δεξιά παλινόρθωση”

Η ώρα της επιστροφής του Φώτη Κουβέλη στο ΣΥΡΙΖΑ, έξι χρόνια μετά την αποχώρηση της ανανεωτικής πτέρυγας που οδήγησε στη διάσπαση και τη δημιουργία της ΔΗΜΑΡ, φαίνεται πως σημαίνει με το συνέδριο.

Η διάσκεψη της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς με απόφαση της για το δεύτερο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δίνει σήμα συσπείρωσης με τις δυνάμεις του κυβερνώντος κόμματος απέναντι στο νεοφιλελεύθερο πόλο όπως αναφέρει και δηλώνει ότι συμπαρατάσσεται στην “απόκρουση των σχεδίων για αριστερή παρένθεση και δεξιά παλινόρθωση”.

Το πλήρες κείμενο της απόφασης της διάσκεψης των μελών και φίλων της ΕΚΙΕΑ για το 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η χώρα επτά χρόνια τώρα βρίσκεται στη δίνη μιας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, αλλά και αβεβαιότητας.

Βρισκόμαστε σε μια καθοριστική στιγμή. Μετά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση που κατέληξε σε νίκη των ευρωπαϊκών δυνάμεων της Αριστεράς, η κυβέρνηση ανέλαβε το δύσκολο έργο της εξόδου από την κρίση, με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, σε στέρεες και διαφανείς βάσεις, με δίκαιες αναδιανεμητικές κοινωνικές πολιτικές, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το πλαίσιο των πραγματικών δυσκολιών και των ευρωπαϊκών συσχετισμών.

Η προσπάθεια δεν είναι εύκολη και ευθύγραμμη. Έχει απέναντί της τις κοινωνικά συντηρητικές και οικονομικά νεοφιλελεύθερες δυνάμεις και κέντρα του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, που θα θέτουν συνεχώς προσκόμματα, επιδιώκοντας την έξοδο από την κρίση με τους δικούς τους πολιτικούς όρους και τα δικά τους συμφέροντα.

Η μάχη της εξόδου της χώρας από την κρίση πρέπει και μπορεί να κερδηθεί με κοινωνικά δίκαιους όρους και ουσιαστική προοδευτική πολιτική.

Η κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα επιβάλλει τη μεγαλύτερη δυνατή πολιτική συσπείρωση των Αριστερών ευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας. Στη χώρα διαμορφώνονται δυο πολιτικοί πόλοι: o ένας βαθύτατα νεοφιλελεύθερος και συντηρητικός και ο άλλος προοδευτικός. Αυτός ο προοδευτικός πολιτικός πόλος πρέπει να στηριχθεί και να έχει σταθερή την πορεία του, προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας. Η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς αναδεικνύει και προωθεί αυτή τη συσπείρωση με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, στη μεγάλη προσπάθεια και τον αγώνα για τη δημοκρατία, τη δίκαιη ανάπτυξη, τον μετασχηματισμό της κοινωνίας και του κράτους και συμπαρατάσσεσαι στην απόκρουση των σχεδίων για «αριστερή παρένθεση» και «δεξιά παλινόρθωση».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα