Προσχεδιασμένη η επίθεση στην 24Media και το Έθνος – Είχαν σκεπάσει τις κάμερες στο Καραϊσκάκη

Προσχεδιασμένη η επίθεση στην 24Media και το Έθνος – Είχαν σκεπάσει τις κάμερες στο Καραϊσκάκη
Επίθεση με πέτρες και μπογιές πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής 22 Οκτωβρίου 2017, ομάδα αγνώστων στα γραφεία της εφημερίδας "Εθνος" και της 24Media στην οδό Συγγρού. Οι άγνωστοι, έσπασαν την κεντρική είσοδο και έριξαν κόκκινες μπογιές στις εξωτερικές τζαμαρίες. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) eurokinissi

Μετά από τις συνεχιζόμενες έρευνες της Ασφάλειας τρεις από τους δράστες της επίθεσης ταυτοποιήθηκαν

Ταυτοποιήθηκαν τρεις από τους δράστες της επίθεσης σε βάρος των εγκαταστάσεων του ομίλου της 24Media και του Έθνους, που έγινε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής.

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία τριών δραστών ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Κρατικής Ασφάλειας για να εντοπιστούν αν αυτό είναι δυνατόν όλοι οι υπεύθυνοι της άνανδρης αυτής επίθεσης, που σημειώθηκε λίγο πριν τον αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ.

Όπως προκύπτει, στην ευρύτερη περιοχή της Ηλιούπολης δόθηκε το ραντεβού για την μοτοπορεία, όμως στην πλειοψηφία τους προέρχονταν από συνδέσμους άλλων γειτονικών περιοχών.

Αυτό που προκαλεί πραγματικά ανατριχίλα όμως για τον βαθμό εγκληματικής λογικής που διακατέχει αυτά τα άτομα είναι η απόλυτη προετοιμασία ίσως και ημέρες πριν το χτύπημα, αφού για παράδειγμα, στο γήπεδο Καραϊσκάκη σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του News24/7, άγνωστοι είχαν σκεπάσει με σακούλες τις κάμερες στην Θύρα 4 που θα κατέληγαν οι συμμετέχοντες στην μοτοπορεία, αφού οι «φίλοι» τους στο Καραϊσκάκη γνώριζαν ήδη ότι θα γινόταν αυτή η επίθεση και είχαν φροντίσει για αντίμετρα ώστε να μην εντοπιστούν οι δράστες.

Γνώριζαν δηλαδή ότι το πρώτο πράγμα που θα έκανε η Αστυνομία θα ήταν να ζητούσε εικόνα από την Θύρα 4 που θα κατέληγαν ώστε να τους εντοπίσει την στιγμή που θα αποκάλυπταν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.

Τότε αντιλήφθηκαν και στην Αστυνομία ότι κάτι θα συνέβαινε αφού έπαψαν να παίρνουν εικόνα από την Θύρα 4 και αμέσως μετά ακολούθησε η σφοδρή επίθεση. Όλοι τους είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους από την αρχή της μοτοπορείας, καλυμμένες τις πινακίδες τους και άλλοι τις είχαν λυγισμένες ή κάτω από την σέλα. Άρα οι εικόνες που είχαν οι Αρχές και πιο νωρίς από την μοτοπορεία δεν τους βοήθησαν.

Ο τρόπος που έφτασαν με πολύ προσοχή οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας στην ταυτοποίησή τους προέκυψε σε συνδυασμό με τις μοτοσικλέτες που είχαν οι δράστες και το πληροφοριακό υλικό που είχαν οι Αρχές, για το ποιοι έχουν ποιες μοτοσικλέτες, αφού τα ίδια άτομα με τις ίδιες μηχανές έχουν συμμετάσχει πολλές φορές σε αντίστοιχες μοτοπορείες που εξελίχθησαν σε σοβαρά επεισόδια, όπως έχει γίνει για παράδειγμα στο Φάληρο ή στο ΟΑΚΑ.

Με αυτή την λογική οι αστυνομικοί έφτασαν στην ταυτοποίησή τους και είναι όλοι τους άνω των 35 ετών… και με αυτή την λογική είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ταυτοποιήσεις και στη συνέχεια θα αποφασίσει ο Εισαγγελέας με τον Ανακριτή αν θα ζητηθεί να συλληφθούν ή θα κληθούν για να απολογηθούν και θα ακολουθηθεί η τακτική διαδικασία.

Οι δράστες επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τον δημοσιογράφο Μένιο Σακελλαρόπουλο και προκάλεσαν φθορές τόσο στις τζαμαρίες με πέτρες και μπογιές όσο και με λοστούς ενώ επιχείρησαν να εισέλθουν στο εσωτερικό προκαλώντας επίσης φθορές. Από το μένος τους δεν γλίτωσαν ούτε ένα αυτοκίνητο και σταθμευμένες μοτοσικλέτες εργαζομένων έξω από τις εγκαταστάσεις του ομίλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα